5/5 - (5 stemmen)

Wereldkaart kopen? 10x Originele wereldkaart posters als decoratie én om bij te leren

Ben jij ook een echte reisfanaat en wil je daarom graag een wereldkaart kopen? Ik heb voor jou een top tien gemaakt van de mooiste, handigste en meest educatieve wereldkaart posters.

5/5 - (5 stemmen)

wereldkaart poster10x Originele wereldkaart posters

Kies ervoor om een kras wereldkaart te kopen zodat al jouw gasten zien waar je al bent geweest, of ga voor een wereldkaart poster met pins om juist te laten zien waar je nog heen zou willen reizen. Er is héél veel keuze als je een wereldkaart gaat kopen!

Ik ging op zoek naar tien originele exemplaren en kwam uit bij deze wereldkaart posters:

1. Traditionele Wereldkaart Poster – De leukste decoratie voor kinderen en volwassenen
2. Metalen Wereldkaart Wandpaneel – De beste manier om je reisfoto’s te laten zien
3. Wereldkaart op Schoolplaat – Voor als je een ouderwetse wereldkaart gaat kopen
4. Wereldkaart Muursticker met Pin Points – Voor een strak en stijlvol interieur
5. Your Adventure World Scratch Map – Kras weg waar jij al geweest bent
6. Wereldkaart voor Kinderen – Om zoveel mogelijk over de aarde te leren
7. Kurk Wereldkaart Prikbord – Prik al je herinneringen op dit bord
8. Fotobehang Wereldkaart – De grootste wereldkaart die je kan kopen
9. Wereldkaart Inkleurbare Poster – Geef de door jou bezochte plekken een kleurtje
10. Arva Magneetbord Wereldkaart – Het leukste planbord en memobord met reisthema

wereldkaart muursticker

1. Traditionele wereldkaart poster

Deze poster van de wereldbol is ideaal voor in de kinderkamer dankzij zijn educatieve functie. De landsgrenzen zijn erg duidelijk doordat alle landen een andere kleur hebben.

Onderaan deze wereldkaart poster met vlaggen leer je welk land bij welke vlag hoort. De namen van de landen, steden, rivieren en meren zijn helaas wel in het Engels geschreven.

De kaart is gedrukt op glanzend papier dat niet gemakkelijk scheurt, en wordt geleverd in een handige koker.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 61 x 91,5 cm
Gewicht: 90 g
Materiaal: papier
Kleur: multicolor

Traditionele wereldkaart poster

2. Wereldkaart voor aan de muur van staal

Deze design decoratie in de vorm van een wereldkaart voor aan de muur van staal is razend populair. Deze wereldkaart kan je kopen om een fotowand in je woning te creëren. Heb je al veel gereisd? Plaats dan foto’s die je zelf hebt gemaakt tijdens je reizen in de daarvoor voorziene kaders. Je kunt natuurlijk ook gewoon mooie afbeeldingen printen en die gebruiken.

Als je deze wereldkaart gaat kopen, hou er dan wel rekening mee dat het ophangsysteem niet ideaal is voor schuine wanden. Bedenk dus van tevoren of je een wand hebt die groot en recht genoeg is om deze decoratie aan te bevestigen. Dat is namelijk in het begin wel echt even puzzelen. Gelukkig staan de instructies op de doos vermeld. Je bevestigt de verschillende onderdelen met een spijkertje aan de achterkant in de wand. Verder heb je geen materiaal nodig om het geheel op te hangen.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 60 x 100 cm
Gewicht: 1,58 kg
Materiaal: staal
Kleur: zwart
Garantie: 1 jaar

Metalen Wereldkaart Zwart

3. Mooie ouderwetse wereldkaart

Wil jij een ouderwetse wereldkaart kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze kaart denk je direct terug aan de aardrijkskundelessen van vroeger. Op dit moment zijn deze vintage kaarten erg trendy. De kaart is gedrukt op canvas dat bevestigd is tussen twee latten en opgehangen kan worden aan een touwtje.

De inkt die gebruikt is voor deze kaart is recyclebaar en geurloos en zorgt voor een heldere en kleurgetrouwe bedrukking. Dankzij de waterafstotende coating kun je deze decoratie eenvoudig schoonmaken.

Goed om te weten: ondanks de mooie zachte kleuren is de belettering niet zo heel goed te lezen. Deze wereldkaart kan je kopen als je alleen naar decoratie op zoek bent en de details op de kaart verder niet zoveel uitmaken.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.comouderwetse landenkaart

Productspecificaties:

Afmetingen: 60 x 90 cm
Gewicht: 1 kg
Materiaal: canvas
Kleur: multicolor

 

4. Stijlvolle wereldkaart muursticker

Deze chique wereldkaart moet je kopen als je van reizen houdt. Je plakt de uv-bestendige sticker eenvoudig op iedere vlakke wand. De decoratie blijft ook kleven aan behang en aan houten of metalen meubels. Volg de instructies uit de gebruiksaanwijzing of bekijk de bijbehorende video om te leren hoe je het transferpapier gebruikt.

Maak je geen zorgen als je de sticker achteraf toch liever op een andere plek had willen plakken: deze decoratie heeft een niet-permanente lijmlaag die geen resten op de wand achterlaat na verwijdering.

Deze muurstickers zijn verkrijgbaar in acht verschillende maten.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 29 x 60 t/m 200 x 96 cm
Gewicht: 0,1 kg
Materiaal: vinyl
Kleur: zwart

muursticker wereldkaart

5. Wereldkaart op hout om te krassen

Deze wereldkaart poster om te krassen is het ideale cadeau voor iedere globetrotter. Als je de gouden toplaag weg krast met een muntje of met de meegeleverde krasser, komt het gekleurde land eronder tevoorschijn. Een leuke manier om bij te houden waar je al geweest bent en hoeveel je al van de aardbol gezien hebt.

De wereldkaart op hout geeft iedere living een chique touch. Met het gratis vergrootglas lees je de namen van de steden makkelijker. Die zijn namelijk erg klein gedrukt. Onderaan de scratch map zie je de vlaggen van alle landen.

Deze wereldkaart poster wordt geleverd in een mooie koker die voor de veiligheid verpakt wordt in een doos.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 59,4 x 84 cm
Gewicht: 0,4 kg
Materiaal: hout
Schaal: 1:402

kras wereldkaart kopen

6. Wereldkaart poster om bij te leren

Deze wereldkaart poster voor je kind zorgt voor urenlang speel- en leerplezier. Op de kaart komen naast de namen en grenzen van de verschillende continenten ook talloze andere interessante weetjes naar voren. Zo leer je meer over de gastronomie van een land, of de dieren die er voorkomen en de sporten die er beoefend worden.

Je kunt er zelfs een spelletje van maken: wie vindt als eerst het land waar leeuwen voorkomen? Wie ziet het vlugst een land met een vulkaan? De namen van de werelddelen en de wateren op deze wereldkaart zijn in het Nederlands geschreven.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 97 x 137 cm
Materiaal: karton
Kleur: multicolor

wereldkaart poster kind

7. Wereldkaart en prikbord in één

Deze kleurrijke wereldkaart zou je kunnen kopen als jij iemand bent die alle tastbare herinneringen van tijdens zijn of haar reis bewaart. Het is namelijk tegelijkertijd een wereldkaart en een prikbord. Daardoor kun je dus eenvoudig met de twintig meegeleverde markeervlaggetjes laten zien waar bent geweest.

Je kunt er ook andere herinneringen mee bevestigen, zoals foto’s of berichtjes van plekken waar je fijne momenten hebt beleefd.

Let op: de kaart is niet geprint op kurk. Het betreft een ingelijste wereldkaart op een onderbord van kurk. De namen van de landen en plaatsen zijn in het Engels geschreven.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 40 x 60 cm
Gewicht: 0,8 kg
Materiaal: kunststof
Kleur: multicolor
Schaal: 1:50000

Wereldkaart prikbord

8. Behang je hele kamer met een kaart

Na het ophangen van dit fotobehang kan het niet meer misgaan met jouw topografische kennis. Deze gedetailleerde wereldkaart is leerzaam voor klein en groot.

De grote wereldkaart poster wordt geleverd in acht verschillende delen die je naast elkaar dient te plakken. De benodigde lijm krijg je er gratis bij, maar een extra tube lijm is misschien wel wenselijk.

Houd er rekening mee dat je dit behang niet kunt overschilderen. Mocht je het op een dag toch beu raken, dan dien je het dus eerst te verwijderen voordat je jouw living een make-over kunt geven.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 253 x 366 cm
Gewicht: 1 kg
Materiaal: papier
Kleur: multicolor

fotobehang wereld

9. Wereldkaart poster die je kan inkleuren

Op het eerste gezicht lijkt deze poster van de wereldbol wat vreemd. Je moet deze wereldkaart poster nog inkleuren namelijk. Als dat geen motivatie vormt om je volgende tripje te plannen!

Zodra je in een land of gebied bent geweest, geef je dat zelf een kleurtje. Je kunt ervoor kiezen alle landen een andere kleur te geven of juist alle plekken die je bezocht hebt op dezelfde manier in te kleuren. De oceanen zijn al blauw gedrukt. Onderaan de poster staan alle vlaggen van de wereld afgebeeld.

De kaart wordt geleverd in een handige koker.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 61 x 91,5 cm
Gewicht: 90 g
Materiaal: papier
Kleur: multicolor

wereldkaart poster inkleuren

10. Wereldkaart voor muur met magneet

Deze originele decoratie in de vorm van een wereldkaart voor aan de muur met magneet is multifunctioneel. Je kunt er foto’s en andere herinneringen aan bevestigen of er op schrijven. Het bord is namelijk afwasbaar met een vochtig doekje of een sponsje. Schrijf alle ideeën op die je hebt voor je volgende tripje en wis ze weer uit als er een andere bestemming in je opkomt.

Je krijgt vijf magneten en een magnetische markeerstift cadeau.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 40 x 50 cm
Gewicht: 898 g
Materiaal: RVS

Wereldkaart magneet

Welke soort wereldkaart moet ik kopen?

Wereldkaarten kun je in talloze soorten vinden.

Een topografische kaart bevat informatie over landen, plaatsen en eventueel wegen, bossen, sloten of andere informatie over het landschap.

Daarnaast bestaan er diverse thematische kaarten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld alleen maar over de rivieren en oceanen, over bevolkingsdichtheid, over het klimaat of over verstedelijking van een gebied.

Tegenwoordig kun je ook kras wereldkaarten kopen waarop je zelf kunt aangeven waar je al naartoe bent gereisd. Deze bestaan ook in de variant van wereldkaart posters met pins die je plaatst op de plekken waar je bent geweest of naartoe zou willen gaan.

Daarnaast heb je de keuze tussen blinde wereldkaarten, afbeeldingen in kleur of wereldkaart posters in zwart wit. Hoewel de meeste wereldkaarten in het Engels gedrukt zijn, kun je ook wereldkaarten in het Nederlands vinden.

Hoe werkt de schaal?

De kaartschaal is de verhouding tussen een afstand op de kaart en de echte afstand. Een wereldkaart kan natuurlijk geen kilometers lang zijn. Daarom wordt de werkelijke afstand verkleind, zodat je met een eenvoudig rekensommetje kunt bestuderen hoe groot die in het echt is. Ik verduidelijk dit met twee voorbeelden:

1. Een schaal van 1:25000 betekent dat 1 centimeter op de kaart 25000 centimeter in het echt is. Dus dat wil zeggen dat 4 centimeter op de kaart gelijk staat aan 1 kilometer in werkelijkheid.
2. Een schaal van 1:1000000 betekent dat 1 centimeter op de kaart 1000000 centimeter in het echt is. Dus dat wil zeggen dat 1 centimeter op de kaart gelijk staat aan 10 kilometer in werkelijkheid.

Als je een wereldkaart gaat kopen met meer details, dan kies je dus het best voor een wereldkaart met grotere schaal.

Eigenlijk is een kaart zelden in proportie, waarom is dat?

De wereldkaart die je kan kopen in de winkel vertoont verhoudingen die eigenlijk niet realistisch zijn. Sommige landen zijn in werkelijkheid een stuk groter dan ze op een kaart lijken, terwijl andere landen juist veel te groot afgebeeld zijn. Dit komt omdat de grootte van de diverse gebieden vervormt, afhankelijk van hoe ver ze bij de evenaar vandaan liggen.

Een goed voorbeeld is Rusland. Op de wereldkaarten zoals wij die kennen, lijkt dit een oneindig groot land. Maar als je de ware oppervlakte ervan zou vergelijken door het land in de richting van de evenaar te slepen, wordt het plots een stuk kleiner.

En andersom, als je een klein land in de buurt van de evenaar richting een van de aardpolen sleept, wordt de oppervlakte direct een stuk groter. Dit alles komt voort uit de ontdekking van de Vlaamse wetenschapper Gerardus Mercator die in 1569 de wereldkaart ontwikkelde voor de scheepvaart.

Zoek ook maar eens naar de Gall-Petersprojectie: dit is een andere manier om de aarde te bekijken en geeft een meer waarheidsgetrouw beeld weer van de geografische verhoudingen tussen de landen. Dit soort wereldkaarten zien we niet gauw in de winkels terug.

poster wereldbol

Wil je de aarde toch liever zien als een bol? Dan moet je misschien een wereldbol kopen!

5/5 - (5 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

center parcs
Transavia vliegt nu ook vanuit Brussel en viert dat met prachtige deals!

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam