1 oktober, 2020

Perfect voorbereid op wintervakantie met een softshell jas

Vertrek je binnenkort op wintersport of ga je misschien het noorderlicht spotten in Scandinavië? Wees dan goed voorbereid en investeer in lekker warme kledij.
Misschien is een softshell jas wel iets voor jou! Maar wat maakt dit product zo speciaal en wat zijn de mogelijkheden? Ik vertel je er alles over in dit artikel.

softshell jas engelbert strauss

© engelbert strauss

Wat is een softshell jas precies?

Softshell is een speciaal ontwikkelde stof die bestaat uit verschillende laagjes. Zo is de buitenste laag water- en windafstotend, terwijl de binnenste laag je lekker warm houdt, maar tegelijkertijd toch transpiratievocht naar buiten laat gaan.
Omdat het materiaal heel duurzaam en elastisch is, kan het ook tegen een stootje.

Door al deze gecombineerde eigenschappen is het dus de perfecte winddichte jas voor dames, heren en kinderen die binnenkort op een actieve wintersportvakantie vertrekken. Je kan dit type jas trouwens ook gebruiken voor andere activiteiten! Zo doen ze perfect dienst als sportjack of gewoon voor gebruik bij iets koudere dagen.

Ethisch verantwoorde softshell jassen kopen

Tegenwoordig is alles online te koop en dus ook softshell jassen! Helaas wil dat soms ook zeggen dat mensen worden uitgebuit om de totaalprijs zo goedkoop mogelijk te houden. Om die reden raad ik dan ook aan om een beetje onderzoek te doen en alleen kledij te kopen bij ethische bedrijven.

In de webshop van engelbert strauss vind je een breed gamma aan comfortabele softshell jassen. Zo zijn er softshell jacks voor heren, (dunne) winterjassen voor dames en natuurlijk ook softshell jassen voor kinderen.
Maar veel belangrijker: dit bedrijf staat niet alleen bekend om kwalitatief materiaal, maar ook omdat het moeite doet om arbeidsomstandigheden in de textielindustrie te verbeteren. Om die reden trad engelbert strauss in 2016 toe tot de Fair Wear Foundation. Als je een softshel jas van dit bedrijf koopt, ben je er dus zeker van dat je geen verschrikkelijke werkomstandigheden steunt en dat kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen 🙂 !

Hoe warm is een softshell jas?

Als je een ethische softshell jas koopt, dan wil je natuurlijk ook wel dat die kwalitatief en lekker warm is.

De wind- en waterdichte jassen van engelberg strauss zijn stuk voor stuk goed geïsoleerd, maar het is wel belangrijk dat je op voorhand weet waar je de jas (voornamelijk) zal gebruiken. Er zijn immers verschillende gradaties mogelijk.

Bij milde temperaturen (herfst en overgangsperiodes) is een lichte softshell jas meer dan voldoende. Je kan dit kledingstuk natuurlijk ook gebruiken in koudere ruimtes op je werk.
Is de aankoop van je softshell jas vooral samenhangend met een nakende reis naar een winterse bestemming? Dan kies je beter voor een beter isolerend model.

Is een softshell jas waterdicht en winddicht?

De softshell jassen van engelbert strauss zijn waterafstotend. Dit wilt zeggen dat ze regen en vocht vrij makkelijk buiten houden, maar als je aan heel felle regen of sneeuw wordt blootgesteld zal er uiteindelijk toch water door de stof kunnen doordringen. In dat geval kies je dus beter voor een volledig waterdichte jas, zoals een regenjack.

De softshell stof zal je bij hevige wind gelukkig niet snel afkoelen, want zelfs bij hevige vlagen beschermt dit textiel goed. Bovendien zijn de jassen van engelbert strauss goed afgedicht met elastische manchetten zodat er toch geen koude wind door de jas kan dringen.

softshell jas

© engelbert strauss

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam