De zoutmijn van Krakau, Wieliczka: info, kostprijs, foto’s & tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 27 augustus, 2021

Europa telt een aantal ondergrondse zoutmijnen, maar de allerbekendste is allicht deze in Krakau. Wanneer je in deze charmante Poolse stad vertoeft, heb je geen enkele reden om niet de schitterende zoutmijn van Wieliczka te bezoeken. Bij het zien van zoveel moois verwacht je dat het gebouwd werd door speciale architecten. Niets is minder waar, want ze werd gemaakt door "gewone" mijnwerkers die een plek zochten om te kunnen bidden.
Deze zoutgrotten in Krakau trekken jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers en als je één van hen wil zijn, vind je hieronder alles wat je moet weten over deze bijzondere plek.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (11 votes)

Zoutmijn van Krakau bezoeken?

Wil je Wieliczka, de beroemde zoutmijn van Krakau, bezoeken? Koop dan op voorhand alvast je tickets. Het aantal personen is namelijk beperkt per dag en door de grote drukte zijn kaartjes soms dagen op voorhand uitverkocht…
Via GetYourGuide kun je verschillende tickets en tours kopen en bovendien kun je bij hen altijd gratis annuleren (tot 24 uur op voorhand). Zij bieden ook combi-tours aan naar bvb. Auschwitz of het Schindler Museum.

wieliczka zoutmijnen beeldhouwwerken krakau

Geschiedenis Wieliczka zoutmijn in Krakau in een notendop

Men is niet helemaal zeker wanneer men voor het eerst begon te mijnen in deze zoutgrotten in Krakau, maar men denkt dat dit zo ergens tussen de tiende en twaalfde eeuw moet zijn.
Niet veel later ontdekte men dat zout een perfect bewaarmiddel is en ook nog een leuke smaak aan je eten geeft. Tegelijkertijd boekte men heel wat technologische vooruitgang, wat resulteerde in een snellere ontginning van het zout in de mijn. Zo kon Wieliczka uitgroeien tot een van de grootste ondernemingen in heel Europa.

Na de middeleeuwen waar God centraal stond, brak een nieuw tijdperk aan: de renaissance. Hierdoor kwam de mens op de voorgrond te staan en zo ontstond ook het concept van toerisme. Al moet je dit met een korreltje zout nemen (no pun intended), want enkel de rijke adel kon zich dergelijke plezieruitstapjes permitteren. Copernicus was een van die lucky few en die naam doet allicht een belletje rinkelen: hij plaatste de zon en niet langer de aarde in het midden van ons universum. Daarnaast had hij het privilege de eerste echte celebrity bezoeker van de Wieliczka zoutmijn te zijn. Vele anderen zouden in zijn illustere voetsporen treden.
Fast forward naar de negentiende eeuw toen men besloot de zoutmijn te verlichten met enorme kroonluchters van zoutkristal. Ook de kamers kregen een opknapbeurt en werden gedecoreerd met zouten reliëfs en monumenten. Zoveel moois moest gedeeld worden en dus kon de modale Jan met de pet ook genieten van deze spliksplinternieuwe toeristische trekpleister. Het was niet meer voorbehouden voor de (aller)rijksten en zo geraakte de zoutmijn van Wieliczka bekend over heel Europa.
Ten slotte bouwde men ook nog de befaamde Kinga Kapel in het begin van de twintigste eeuw. Hier vind je vooral bijbelse reliëfs. In 1996 hield men het voor gezien met de zoutontginning, wat miljoenen nieuwsgierigen er niet van weerhield sindsdien de Wieliczka zoutmijn te bezoeken.

afdaling wieliczka zoutmijn krakau

Klaar voor de afdaling?!

Wieliczka zoutmijn bezoeken: verschillende mogelijkheden

Als je deze zoutmijnen in Polen wenst te bezoeken, kan je kiezen uit vier verschillende routes:

De toeristenroute

Dit is de route die de meeste mensen kiezen, waardoor een skip-the-line ticket een wijze investering is. Je gaat hierbij tot 135 meter diep, waarvoor je 350 treden moet afdalen. Daarna verken je een netwerk van gangen dat bijna drie kilometer lang is. Onderweg zie je de schitterende zoutmeren, imposante houten constructies en fabuleuze standbeelden en kamers van zout.
Uiteraard krijg je onderweg een woordje uitleg van je (Engelstalige) gids, zodat je nog meer te weten komt over deze bijzondere zoutmijn in Krakau. Als je honger krijgt, kan je ook altijd iets om te eten kopen in een heuse ondergrondse taverne.

Afsluiten doe je in het Krakau zoutwerk museum, waar je het gereedschap dat men vroeger gebruikte van dichterbij kunt bewonderen. Met deze rondleiding ben je drie uur zoet.

kathedraal wieliczka zoutmijn van Krakau

De zoutmijnen van Wieliczka zijn allesbehalve saai. Deze prachtige kroonluchter hangt in de magnifieke ondergrondse kathedraal.

De pelgrimsroute

Mensen die het een en ander op hun kerfstok hebben, kunnen altijd boete doen in deze zoutmijn in Polen. Tweeënhalf uur lang verken je Wieliczka in het gezelschap van een priester, die meer uitleg geeft over de religieuze waarde van de mijn.

wieliczka kathedraal laatste avondmaal

Een sterk staaltje beeldhouwwerk! Het laatste avondmaal, maar dan uitgehouwen in een zoutmuur.

De mijnersroute

Avonturiers kunnen haast niet anders dan te opteren voor de mijnersroute. Allereerst krijg je een gepaste outfit om aan te doen, waarna je kan ervaren hoe het was om te werken in de Wieliczka zoutmijn. Je graaft en transporteert zout, verkent allerlei kamers en dit alles ver weg van de populaire toeristenroute, waardoor dit een veel rustigere ervaring is. Voor kinderen is dit een prachtig avontuur, al moeten ze wel minimum tien jaar zijn. Deze tour duurt zo’n drie uur.

Wieliczka

En aan de kindjes wordt ook gedacht natuurlijk. Deze vrolijke kabouters laten hen al snel vergeten dat ze onder de grond zitten!

De mysteries van de Wieliczka zoutmijn

De laatste mogelijkheid om de Wieliczka zoutmijn te bezoeken gelijkt op de bovenstaande mijnersroute, maar is nog een stuk zwaarder. Tevens in mijnwerkersoutfit moet je je een weg door het donker zien te banen. Maak je geen zorgen over je veiligheid, want je wordt ten allen tijde bijgestaan door een deskundige gids. Soms vertelt deze je iets meer over de dingen die je onderweg tegenkomt, maar de nadruk ligt tijdens deze tour op het stille aspect. Zo is het niet alleen een tocht door de mijn, maar ook door jezelf.

Wil je dit met kinderen doen, dan moeten ze minstens dertien jaar zijn. Het is ook aangeraden in een goede tot degelijke conditie te verkeren, want je zal je letterlijk in allerlei bochten moeten wringen. Dit avontuur duurt zo’n vier uur.

wieliczka zoutmijn

De grootste avonturiers onder ons kunnen zelfs met een ondergronds bootje door de zoutmijn varen.

Culturele evenementen in de Wieliczka zoutmijn

Liefhebbers van cultuur juicht ende viert feest, want er vinden regelmatige heel wat leuke concerten plaats in deze mijn in Krakau. Met Pasen organiseert men het Misteria Paschalia Festival, waarbij men prachtige klassieke muziek speelt in de St. Kinga kapel.
Ook moderne muziek komt aan bod tijdens de nieuwjaarsconcerten.
Wist je trouwens ook dat de Wieliczka zoutmijn de oudste band van Europa heeft? Al meer dan 200 jaar doet haar brassband mensen swingen.

Op de officiële website kan je zien of er concerten plaatsvinden tijdens je bezoek aan de Wieliczka zoutmijn.
Niet alleen muziek komt voor in het culturele aanbod, ook de schilder- en beeldhouwkunt wordt hier tentoongesteld.

krakau zoutmijn wieliczka

Proef gerust eens van de muren of het plafond. Ze zijn zo zout als maar kan!

Overnachten in de Wieliczka zoutmijn

Ironisch genoeg is the sky zo’n beetje the limit hier, want je kan er zelfs voor kiezen om de nacht door te brengen onder de grond.
Ofwel kies je dan uit de Eastern Mountains’ Stable Chamber, waarvan de naam al verklapt dat het destijds een paardenstal was. Nu is dit een plek van welzijn en ontspannen, dat in een fitnessruimte kan, maar ook gewoon met een goed boek uit de bibliotheek.

Je kan ook opteren voor de Slowacki Chamber, dat eigenlijk een slaapzaal met 48 bedden is. Ook hier zijn er genoeg leuke dingen om te doen zodat je je niet zult vervelen. Wat dacht je van lekker te dansen in de ondergrondse discotheek?

Mensen die nogal last hebben van claustrofobie kunnen ook in een “normaal” hotel boven de grond verblijven, zoals het chique Grand Sal viersterrenhotel. Een goedkoper alternatief zijn de Salt Mill Guest Rooms.

wieliczka zoutmijnen polen krakau

Her en der vind je enkele prachtige ruimtes terug in dit gigantische netwerk van ondergrondse gangen.

Wieliczka zoutmijn bezoeken in combinatie met Auschwitz

Krakau ligt vlakbij een andere trekpleister, zij het een veel lugubere. Ik heb het natuurlijk over het voormalige concentratiekamp Auschwitz. Je kan dit op dezelfde dag bezoeken als Wieliczka, wat ik om een aantal redenen kan aanbevelen. Auschwitz bezoeken kruipt namelijk niet in je kouwe kleren, waardoor het leuk is je zinnen even te verzetten in de meer ontspannende zoutgrotten van Polen.

Een andere reden waarom je Auschwitz gezien moet hebben is misschien wel de belangrijkste: enkel door met je eigen ogen de horror te zien, kan je helpen voorkomen dat zulke gruwelijkheden zich ooit opnieuw voordoen. Kies indien mogelijk ook voor een rondleiding in Auschwitz, want de verhalen die je hoort geven je bezoek een extra dimensie.
Dit voormalige concentratiekamp ligt trouwens op een uurtje rijden van de zoutgrotten van Krakau. Als je liever niet zelf ter plaatse vervoer regelt, kies dan zeker voor een georganiseerde tour. Zij pikken je ’s ochtends op aan je hotel en zetten je ’s avonds weer netjes af. Ze zorgen eveneens voor een lekker lunchpakket zodat je aan niets moet denken.

Openingstijden van de Wieliczka zoutmijn

Als je zoutmijnen van Krakau wil bezoeken, moet je rekening houden met de periode wanneer je wil gaan. Grofweg gezien zijn er twee verschillende periodes:

 • 2 november tot 31 maart: 8u tot 17u
 • 1 april tot 31 oktober: 7:30u tot 19:30u

Van 26 december tot 4 januari kan je van 8u tot 18u de Wieliczka zoutmijn bezoeken.

Op 1 november, 24 en 25 december en 1 januari is de zoutmijn gesloten.
Er zijn op sommige feestdagen alternatieve openingstijden, zoals wanneer Stille Zaterdag en Paaszondag in maart vallen. Dan kan je van 8u tot 17u naar binnen. Is dit in april dan is dat van 7:30u tot 17u.
Op de laatste dag van het jaar kan je van acht uur ’s ochtends tot vier uur in de namiddag deze zoutmijnen in Polen bezoeken.

zoutmijn Polen Wieliczka

Ondergronds verwacht je niet zo gauw zo’n mooi decor. Het is hier adembenemend!

Tickets Wieliczka zoutmijn

De prijs die je uiteindelijk betaalt voor je tickets hangt af of je de Wieliczka zoutmijn bezoekt in het laagseizoen of het hoogseizoen.
Het laatstgenoemde duurt van 27 april tot 5 mei en van 1 juli tot 31 augustus, het eerste zijn de resterende dagen van het jaar.

Als je in een rolstoel zit, kunnen jij en je begeleider van een korting genieten, net zoals kinderen vanaf vier jaar en studenten tot en met 26 jaar. Gezinnen kiezen best voor een familieticket, hiermee mogen twee volwassenen en twee kinderen (tussen vier en zestien) de zoutmijn van Wieliczka bezoeken.

Dit zijn de prijzen voor kaartjes voor deze zoutmijn in Krakau in volgorde normaal ticket – korting – familieticket:

Hoogseizoen: 22 euro – 17 euro – 61 euro

Laagseizoen: 21 euro – 16 euro – 58 euro

Ik wil ook nog even benadrukken dat het geen onverstandige beslissing is om een beetje meer te betalen voor een skip-the-line ticket voor deze zoutmijn in Polen. Zeker tijdens het hoogseizoen kunnen de wachttijden hoog oplopen, maar met een voorrangsticket verlies je geen kostbare tijd in de wachtrijen.

Wieliczka zoutmijn bezoeken: hoe te bereiken?

Deze zoutgrotten in Polen liggen op slechts tien kilometer van het centrum van Krakau, van waaruit je met bus 304 tot aan de Woeliczka Kolpalnia Soli (Wieliczka zoutmijn dus) kunt geraken. Opstappen doe je best in de nabije omgeving van het Galeria Krakowska shopping centrum.

Je kan ook mini-busjes nemen nabij het treinstation of een ticket met privé-vervoer kopen.

Foto’s maken in de zoutmijn van Krakau

Als je van plan bent om foto’s te maken met een DSLR camera raad ik aan om een statief mee te nemen. Het staat nergens expliciet vermeld op de site of het is toegelaten, maar ik mocht de mijne zonder problemen mee ondergronds nemen.
Er is immers zo goed als geen licht in de zoutmijnen waardoor je een erg lange sluitertijd nodig hebt om foto’s van goede kwaliteit te kunnen maken. Zelf als je de ISO waarden erg hoog zet en het diafragma volledig opent is het nog moeilijk om schokvrije kiekjes te nemen.

Een flits op je camera maakt niet de beste resultaten, want het licht wordt erg ongelijk verspreidt.

kerk wieliczka zoutmijn krakau kappel

Je vindt hier trouwens wel meer prachtige kerkjes en kappellen onder de grond!

Tien leuke weetjes over deze zoutmijn in Krakau

 1. Jaarlijks trekken meer dan een miljoen bezoekers naar dit UNESCO-werelderfgoed. In 2005 overschreed men de grens van 1 miljoen bezoekers uit 140 verschillende landen. Tegenwoordig zit men al aan bijna veertig miljoen bezoekers!
 2. In 2004 ontdekte men dat het ondergrondse zoutmeer een uitstekende plek bleek te zijn om te windsurfen, wat effectief gebeurde.
 3. Over het zoutmeer gesproken, dit bevindt zich op een diepte van 104 meter en er zit zoveel zout in het water, dat je er onmogelijk in kan verdrinken. Je blijft namelijk drijven, net zoals in de Dode Zee.
 4. De Stanislaw Staszic kamer is de grootste kamer van de zoutmijn die door toeristen bezocht kan worden. Met zijn hoogte van 36 meter kon hier zelfs een balloonvaart plaatsvinden en daarnaast werd er ook al aan bungeespringen gedaan.
 5. In totaal is deze zoutmijn in Polen 327 meter diep, daardoor zou de Eiffeltoren er net in passen met nog drie meter overschot.
 6. Er werd al maar liefst 7,5 miljoen kubieke meter uitgegraven, even veel als drie keer de piramide van Cheops.
 7. Je kon al eerder lezen dat je kan overnachten in de voormalige paardenstallen. Er werden ook effectief paarden naar beneden gebracht via een speciaal harnas. Zij werden gebruikt om de tredmolens in beweging te zetten. Jammer genoeg was het zo’n gedoe om hen naar beneden te krijgen, dat ze nooit meer naar boven werden gebracht.
 8. In totaal zijn er vier kapellen in deze ondergrondse kathedraal, waarvan de Kinga kapel de bekendste (en misschien wel de mooiste) is.
 9. Het gastenboek voor bezoekers werd al in 1774 geïntroduceerd! Een tijdje geleden werd de zoutmijn in Krakau bezocht door een aantal Amerikaanse senators waaronder Richard M. Burr.
 10. In 1838 werden er ook heuse zoutbaden aangelegd waarvan men dacht dat deze helende krachten hadden.

Daarnaast valt er nog zoveel meer te leren over deze bijzondere plek, waar een deskundige gids je met plezier over zal vertellen tijdens je bezoek aan de Wieliczka zoutmijn. Omdat dit (zeker tijdens het hoogseizoen) één van de populairste bezienswaardigheden van Krakau is, koop je dus best een voorrangsticket.

Tot slot zou ik je zeker nog eens op het hart willen drukken een bezoek te combineren met Auschwitz. Als je hiervoor liever een hele dag uitrekent, kan je de Wieliczka zoutmijn ook altijd op dezelfde dag bezoeken als de Schindlerfabriek.

zoutmijn krakau

Ooit liepen er ondergronds zelfs paarden! Zij moesten de zware karren verder trekken.

Excursies naar de zoutmijnen van Wieliczka

Wil je afdalen naar de Wieliczka zoutmijnen? Hieronder vind je enkele tours vanuit Krakau. Wil je alleen een toegangsticket kopen? Doe dat dan via GetYourGuide. Bij hen mag je namelijk altijd gratis annuleren (tot 24 uur op voorhand) zonder een reden op te geven.

» Alle tours en excursies naar Wieliczka

 

5x Hotels in Krakau

Als je deze magische zoutmijnen dichtbij Krakau met je eigen ogen wilt zien, dan logeer je ook maar best in deze feeërieke Poolse stad. Hier zijn alvast vijf hotels in alle prijscategorieën.
Meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook dit lijstje met hotels in Krakau.

70s Hostel

Het 70’s Hostel brengt reizigers naar het hart van de levendige Joodse wijk Kazimierz. De accommodatie heeft meer weg van een hotel, want je vindt er bijna enkel tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Er zijn ook enkele suites met een kitchenette, perfect om te logeren met een paar vrienden. Zoals je waarschijnlijk al verwachtte is het interieur een gedurfde combinatie van felle kleuren en retroprintjes, maar dat geeft het verblijf net nog meer charme.

Kazimierz is een bruisende plek dat ’s avonds helemaal tot leven komt met de vele hippe bars en coffeeshops. Het hostel is ook een fijne uitvalsbasis om de populairste bezienswaardigheden van Krakau te bewonderen. Denk maar aan het Kasteel van Wawel, de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk. Geen zin om veel te wandelen? Dan kan je in het budgethotel ook een fiets huren om de omgeving te verkennen. Eén nacht in 70s Hostel kost zo’n €27 per persoon.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

zoutmijn krakau 70s Hostel

© 70s Hostel

Hotel Pugetow

Gevestigd in een klein herenhuisje uit de negentiende eeuw is Pugetow een uniek hotel in Krakau. De inrichting is dan ook traditioneel en elegant gehouden zodat de geschiedenis van het gebouw niet verloren gaat. Die intimiteit komt echt overal terug: van de warme pastelkleuren naar het meubilair tot zelfs in de schilderijen. Als je graag een romantisch dinertje wil, ga dan ’s avonds zeker eten in de sfeervolle gewelfde kelder.

Deze accommodatie is goed gelegen om de stad en de zoutmijn van Krakau te verkennen. Wat de locatie ook speciaal maakt is dat het vlak naast het kasteel van Pugetow ligt. Voor de eerste bezienswaardigheid hoef je dus al niet al te ver te wandelen. In de buurt vind je ook tal van leuke cafés, gerenommeerde restaurants en kunstzinnige gallerijen. Bij twijfel over wat nu echt de moeite waard is om te bewonderen, kan je het personeel altijd om tips vragen. Eén nacht in Hotel Pugetow kost voor twee personen €74.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Wieliczka Hotel Pugetow

© Hotel Pugetow

Hotel Gródek

Hotel Gródek is zo’n authentiek juweeltje dat een verblijf je zeker niet teleur zal stellen. De kamers zijn gracieus en de rode draad in het gebouw is zonder twijfel de bloemen die je overal terug ziet komen. Het bekroonde huisrestaurant tovert gastronomische gerechten uit de fusionkeuken op tafel. Ontspannen kan in de prachtige bibliotheekbar waar het zeker in de winter heel erg gezellig is. Er is ook nog een massagesalon en sauna waar je gratis gebruik mag van maken.

Gelegen in een rustige doodlopende straat ligt het verblijf nog steeds in het hart van de middeleeuwse stad. Op slechts 200 meter van dit hotel in Krakau vind je heel wat beroemde trekpleisters zoals de Mariakerk en de Joodse wijk Kazimierz. Wandel door de mooie straten van het historisch centrum terwijl je op zoek gaat naar een gezellig café waar je even kan uitblazen. Per nacht in een tweepersoonskamer betaal je in Hotel Gródek €89.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Krakau Hotel Grodek

© Hotel Gródek

Hotel Amber

In een rustige straat in de historische binnenstad van Krakau vind je het indrukwekkende Hotel Amber. Achter de sierlijke roze-witte renaissancegevel schuilt een modern interieur met heel wat invloeden uit de Art Deco. Ontsnap even aan het bruisende stadsleven in de rustige tuin van de accommodatie of maak je hoofd leeg in de fitness of sauna. Vergeet voor je de stad intrekt niet te genieten van het heerlijke ontbijt.

Dit pand is een onberispelijke en vriendelijke uitvalsbasis voor het verkennen van de stad. Bezoek het nabijgelegen Kasteel van Wawel en de Joodse Wijk of maak een wandeling door het Plantypark. Op ongeveer één kilometer ligt ook Galeria Krakowska, een populair winkelcentrum voor wanneer je misschien toch nog een extra trui kan gebruiken tijdens je vakantie. In Hotel Amber betaal je zo’n €109 voor één nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Zoutmijn Krakau Hotel Amber

© Hotel Amber

Hotel Copernicus

Copernicus is met haar renaissancistische fresco’s, grootse stenen portalen en gotische kamers een heel bijzonder pand om te verblijven. Het interieur katapulteert je zo terug naar de veertiende eeuw, maar toch kan je gebruikmaken van heel wat eigentijdse faciliteiten zoals WiFi en satelliettelevisie. Daarnaast is er ook nog een schitterende bar op het dak met uitzicht over de oude stad, een overdekt zwembad én een restaurant dat wordt aanbevolen in de Michelingids. Maar de klap op de vuurpijl is zonder twijfel de spa waar je kan genieten van een deugddoende massage.

Als je op zoek bent naar een luxe uitvalsbasis om de stad te verkennen, zit je hier goed. Het ligt op slechts drie minuten lopen van de Koninklijke Burcht van Wawel, de Joodse wijk en de Grote Markt. Deze accommodatie is ook een goede keuze als je graag de Wieliczka zoutmijn wilt bezoeken. De prijs voor een tweepersoonskamer in Hotel Copernicus bedraagt €188 voor één nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Zoutmijnen Wieliczka hotel Copernicus Krakau

© Hotel Copernicus

Video: Wieliczka

Benieuwd geworden naar dit ondergrondse spektakel? Deze video geeft vrij goed weer wat je allemaal bezoekt en wat je allemaal te zien krijgt.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (11 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>