Belangrijke auto accessoires en onderdelen voor op reis

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 23 oktober, 2023

Vaak wordt de auto tijdens een vakantie intensiever gebruikt dan tijdens het gewone woon-werkverkeer. Daarnaast leg je op een dag langere afstanden af, ook in het buitenland. Het is daarom belangrijk dat je de wagen, met inhoud, hier goed op voorbereidt.
In dit artikel lees je welke accessoires en voertuigonderdelen nooit in jouw voertuig mogen onderbreken. En meteen een tip: voertuigonderdelen van een hoge kwaliteit koop je eenvoudig op het internet!

*Dit is een gesponsord artikel.*

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


Onmisbare accessoires en onderdelen

Deze zaken wil je voor vertrek zeker in jouw auto hebben:

  • Extra opslag: Op vakantie gaat er veel mee, eigenlijk altijd meer dan je denkt. Natuurlijk wil je praktisch gebruik maken van de achterbak, maar overweeg misschien ook om een dakkoffer te kopen om zo meer ruimte te creëren. Hierin kun je bijvoorbeeld eenvoudig ski’s vervoeren als je op wintersport gaat. Dit is ook het moment om na te denken of je ook fietsen gaat vervoeren en daar speciale apparatuur voor nodig hebt.
  • Technologie: Zorg dat de technologie in en bij de auto helemaal up to date is. Het navigatiesysteem, of het nu een los systeem is of dat van jouw smartphone, moet goed werken en veilig geïnstalleerd kunnen worden aan de hand van bvb. een GSM houder.
    Daarnaast kan het, vooral als je met kinderen reist en lange afstanden aflegt, fijn zijn een tablet in de auto te leggen. Het lijkt inmiddels vanzelfsprekend, maar zorg er natuurlijk voor dat je veilig gebeld kunt worden en ook zelf kunt bellen.
  • Algemene veiligheid: Uiteraard wil je jouw auto voorzien van de standaard veiligheidsproducten. Denk daarbij aan veiligheidshesjes, een brandblusser en een EHBO-kist. Die zijn tijdens gewone ritten in België ook verplicht, net als bijvoorbeeld een gevarendriehoek.
    Toch is de aanstaande vakantie de ideale gelegenheid om de aanwezigheid van deze artikelen nog eens na te lopen. Zo is in sommige landen ook een alcoholtest verplicht.
  • Specifieke maatregelen per bestemming: De regels rond verplichte producten verschillen sterk per land. Zoek deze dus van tevoren even op. Hou ook rekening met de weersverwachting op jouw bestemming. Als er sneeuw wordt voorspeld, dan kan het raadzaam zijn om sneeuwkettingen te huren of te kopen. Controleer in dat kader sowieso de banden en weet dat er accessoires zijn om onderweg de bandenspanning op te meten.

Belangrijk bij het kopen van auto onderdelen

Dat het onverstandig is om zonder de nodige voorbereidingen op vakantie te gaan, lijkt duidelijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste accessoires en onderdelen koopt?

Allereerst kijk je naar het merk auto en of daarvoor specifieke accessoires beschikbaar zijn. Anderzijds kun je ook (duurdere) universele onderdelen kopen. Ideaal als je meerdere voertuigen hebt of voor bvb. een huurauto.
Een goede winkel zorgt dat het per product de juiste informatie vermeldt op haar site.

Naast het merk wil je kijken naar de juiste afmetingen en hoe afhankelijk je bent van het individuele model van jouw merk. Uiteraard spelen stijl en uiterlijk een rol, al wil je je niet te veel laten leiden door persoonlijke smaak. Het product moet vooral praktisch zijn.

Kijk ook per product naar de voorwaarden en eventuele garanties. Lees onafhankelijke recensies over een artikel voordat je daadwerkelijk een bestelling plaatst.

Tenslotte adviseer ik je om elke individuele webshop te beoordelen op basiscriteria die bij elke aankoop gelden. Kijk om te beginnen naar de aanwezigheid van een keurmerk. Daarnaast wil je onafhankelijk sites controleren op recente beoordelingen. Neem altijd contact op met de klantenservice, al is het alleen al om te informeren naar mogelijke aanbiedingen.

Alles voor de auto bij vidaXL

De auto goed voorbereiden voor de vakantie is belangrijk. Alleen zo zorg je ervoor dat je veilig aankomt op je bestemming en dat je onderweg alle essentiële technologie en accessoires bij de hand hebt. Het is daarbij een goed idee om naar de specifieke vereisten in jouw vakantiebestemming te kijken. De regels verschillen namelijk per Europees land.

Hierboven heb je alvast gelezen hoe je kunt zoeken naar de beste online winkel om nieuwe auto-onderdelen en accessoires te bestellen. Let daar dus onder meer op de aanwezigheid van een keurmerk, de algemene reputatie en de eventuele voorwaarden. Alleen zo weet je dat je daadwerkelijk krijgt krijgt wat je ook besteld hebt!

Een voorbeeld van zo’n goede webshop? Dat is vidaXL. Je wordt hier snel voorzien van een persoonlijk advies en de ervaring leert dat de medewerkers ook verstand hebben van de producten die ze verkopen. Dit kan daarom een prima beginpunt vormen voor jouw zoektocht naar voertuigonderdelen.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>