Watervilla Malediven: Mijn ervaring met zo’n huisje op water (+ foto’s!)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 11 oktober, 2022

Heb jij altijd al eens willen overnachten in een watervilla op de Malediven (je weet wel, zo'n huisje op het water)?
Tijdens mijn vakantie naar de Malediven besloot ik om voor één weekendje helemaal los te gaan in een waterbungalow van het luxueuze Lux* South Ari Atoll.
Ik vertel je in deze blog alles over mijn ervaring en wat ook jij kan verwachten van een unieke overnachting in zo'n watervilla.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (5 votes)

Ben je na het lezen van deze blog verkocht en wil je ook op een watervilla of huisje op het water overnachten? Lees dan zeker ook mijn artikel over de mooiste resorts in de Malediven!

ervaring watervilla malediven

Persoonlijke ervaring  met watervilla in Malediven

Ik heb heel lang getwijfeld om een watervilla in de Malediven te boeken. Het is één van die dingen die onlosmakelijk zijn verbonden aan deze eilandnatie, maar je betaalt er wel een serieus prijskaartje voor. Aangezien ik -zoals de meesten van mijn lezers- helaas geen miljonair ben, was het dan ook geen evidente keuze.

Overnachten in een huisje op het water kan in de Malediven en misschien nog twee of drie andere plaatsen op onze mooie wereldbol… Het is dus niet iets dat je vaak kunt uitproberen en dus besloot ik om de knoop door te hakken en het gewoon te doen! Geld is maar geld, toch?!

En gelukkig maar dat ik het deed… Want het was tot nog toe één van de allerbeste hotelervaringen uit mijn leven! Ik zou er dan ook héél veel spijt van hebben gehad als ik het niet had gedaan.

Hieronder vertel ik alvast hoe mijn allereerste overnachting in een watervilla op de Malediven aanvoelde en hoe een dagje op zo’n privé eiland verloopt (of kan verlopen). Ik heb het hier specifiek over Lux* South Ari Atoll, maar ik veronderstel dat de meeste resort eilanden een gelijkaardig verloop hebben.

huisje op water Malediven

En ik kan je nu al vertellen dat ik heel blij was met mijn keuze 😉 !

Aankomst met een watervliegtuig

Van aan de internationale luchthaven van Malé (of vanaf een ander eilandje) bereik je je luxe resort het snelst met een waterviegtuigje of sea plane. Deze kleine vliegtuigjes stijgen én landen op het water en dus is er maar een hele kleine landingsbaan nodig. Eigenlijk is een houten pier meer dan voldoende en dat is dan ook precies waar je zult landen!

Doordat dit mechanisch wonder zo laag vliegt, krijg je de allerbeste uitzichten over de Malediven. De verschillende atols (= eilandgroepen) en eilanden met hun vele tinten blauw en groen, ruimen telkens opnieuw plaats voor grotere of kleinere zandbanken en de prachtige turquoise oceaan. Vanuit de lucht zie je ook al de eerste waterbungalows van de Malediven en geloof me… dat tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht!

Eens de landing wordt ingezet, kun je al genieten van miniatuuruitzichten over je resort. Wie oplet, ziet in de verte ook al een hele groep bediendes van het hotel staan. Zij zwaaien alle gasten een hartelijk welkom toe en eens je veilig bent geland, stellen ze zich persoonlijk voor aan alle nieuwe bezoekers. Eens duidelijk is welke bagage waar moet worden gebracht, neemt je persoonlijke host je mee naar het eiland en voorziet je van enkele verfrissende handdoekjes en natuurlijk ook een drankje en versnapering.

De eerste indrukken van mijn resort waren absoluut fantastisch. Vanaf het moment dat je uit het vliegtuig stapt, het typische vlonderpad op, richting de spierwitte stranden van het resort, voel je een heerlijke rust over je neerdalen. Je ziet meteen dat dit een mondaine plaats vol luxe is en dat je heerlijk in de watten gelegd zult worden.

Budget tip: Vanaf het naburige Dhigurah (een lokaal eiland van de Malediven) kun je ook met de speedboat naar dit specifieke resort eiland varen (Lux* South Ari Atoll). Dat kost je rond de $50 en is dus veel voordeliger dan een watervliegtuigje.

Om naar Malé airport te reizen is een watervliegtuigje de enige mogelijke optie. Hoe dan ook zou ik deze manier van reizen minstens één keer uitproberen. het is echt een prachtige ervaring!

watervliegtuig Malediven

De uitzichten vanuit zo’n klein vliegtuigje zijn fe-no-me-naal!!!

Lux South Ari Atoll blog

De aankomst op het water is al een hele belevenis!

Met een golfkarretje naar huisje op water in de Malediven

Nadat de formaliteiten zijn geregeld, je drankje op is (en eventueel ook je gratis koffie, want in Lux* South Ari Atoll kun je op ieder moment van de dag gratis OVERheerlijke lokale koffies en gebak uitproberen bij de receptie) heb je nog een klein beetje tijd om de omgeving rond de ontvangst te ontdekken. De picture perfect stranden, kleurrijke en vrolijke restaurants en tal van hangende stoelen die aan palmbomen zijn bevestigd geven je al meteen een eilandgevoel! Wanneer je klaar bent met je initiële inspectie, word je opgewacht door een persoonlijk golfkarretje.

Tezamen met je host rijd je in dit elektrische voertuig naar je accommodatie. In mijn geval dus een prachtig huisje op het water van de Malediven!

Tijdens de korte rit legt je persoonlijke host je uit wat je onderweg allemaal ziet (gym, verschillende zwembaden en restaurants, verblijfplaats van de werknemers, nachtclub, kinderdagverblijf, bibliotheek, villa’s aan het strand, nog meer stranden, …) en beantwoordt alle vragen die je mogelijk hebt.

Afhankelijk van wat je koos (all-in formule of betalen per gerecht) kun je ook al een restaurantbezoek reserveren.

Dit ritje met de golfkar is een perfecte eerste kennismaking met het eiland. Je krijgt een goed overzicht van het resort en weet meteen ook de weg naar de belangrijkste plekken.

Het allerleukste moment? Wanneer je de laatste paar meters aflegt op het eiland en het houten vlonderpad op rijdt, natuurlijk! Het zachte gehobbel van je buggy die traag langs de watervilla’s voorbij snelt staat misschien wel synchroon voor je hartslag, want het moment waarvoor je hier bent aangekomen is nu écht aangebroken!

golfkarretje lux south ari atoll

De eerste kennismaking met het eiland…

Lux South Ari Atoll

Tijdens je eerste ritje krijg je al een goed overzicht van het eiland.

watervilla malediven

In één van deze huisjes overnacht ik!!

Kennismaking met je watervilla in de Malediven

Wanneer de host mijn deur opende, viel mijn mond meteen open. Wát een luxe!! Op foto’s ziet zo’n waterbungalow er al fenomenaal uit, maar in het echt is zo’n ruimte nog tientallen keren indrukwekkender.

De gigantische duplex is ingericht met alleen maar luxe. Het lichte decor, de fabelachtige uitzichten over het turquoise water en de uit de kluiten gewassen badkamer met opnieuw een verrukkelijk panorama over de Indische Oceaan maken dit tot één van de mooiste hotelkamers waar ik ooit verbleef.

Wat wil een mens nog meer?!

Terwijl mijn perfecte host me achterlaat, schreeuw ik het uit. Eerlijk waar, ik ben hier nog geen uurtje en ik vind het al dat geld nu al meer dan waard!

Naast het supercomfortabele bed (ik moet toegeven, ik heb op die matras zitten springen zoals een klein kind…) zit een raam in de vloer waardoor ik altijd uitzicht heb over de oceaan onder mij. En ook vóór mij zal ik de zee nooit hoeven missen. De volledige voorkant van mijn watervilla in de Malediven bestaat immers uit glas.

Het terras is ruim en van hout en heeft comfortabele ligstoelen en zitstoelen, maar ook een elastische hangmat waar ik de komende uren heel wat tijd zal in spenderen.

Naast de ligstoelen is een trapje dat je naar beneden brengt zodat je zonder veel moeite de ondiepe zee in kunt plonzen. Vanuit dit rustige stukje oceaan kun je heerlijk vanop afstand genieten met een blikveld over het wondermooie eiland en de dromerige waterbungalows van de Malediven.

En dan rest er nog de badkamer… Wauw!

Een prachtige design badkuip steelt de show en natuurlijk kun je ook vanaf hier het turquoise water altijd gadeslaan. Zelfs als je een douche neemt of gebruik maakt van het toilet, blijf je de zee zien. Want ook hier zijn de muren van glas gemaakt. Uiteraard zijn al deze ruimtes wel slim voorzien van privacyschermen zodat nieuwsgierige buren niet (per ongeluk) binnen kijken 😉 !

check out sam malediven villa op het water

Kan je zien dat ik heel blij was met mijn huisje? 😉

badkamer villa malediven

Mijn favoriete plek in de watervilla: de badkamer met het prachtige uitzicht!

all in villa malediven

En natuurlijk is er ook een mooi terrasje voorzien.

Overenthousiast en plons… Statief in het water!

Toen ik buiten enkele foto’s van mezelf wou maken op het houten vlonderpad, nam ik mijn statief mee. Ik plaatste het iets te dicht bij de rand en… Mijn driepoot plonsde enkele meters naar beneden! Geen haar op mijn hoofd had er aan gedacht dat ik gewoon de hulp kon inschakelen van één van de werknemers en dus was ik al terug op weg naar mijn huisje. Van daaruit zou ik dan gewoon het water inspringen en zo mijn statief recupereren.

Alleen was ik nog geen twintig meter verder gestapt voordat een vriendelijke werknemer mijn domme ongeluk had opgelost. Hij had een lange grijphaak tevoorschijn gehaald en zo mijn tripod uit het water gehaald. Ik was duidelijk niet de eerste die iets in het water liet vallen!

Dit stomme voorval toont duidelijk hoe professioneel de werknemers hier zijn. Ze zien echt alles en kunnen meteen een oplossing bedenken als er zich een probleem voordoet. En precies dát is wat je dan ook mag verwachten van een vijfsterren luxe resort in de Malediven.

watervilla malediven betaalbaar

Je hebt trouwens veel privacy in deze huisjes!

malediven all inclusive watervilla

En na al die opgewondenheid, is het tijd om te ontspannen!

waterbungalow malediven

En natuurlijk ook om even gebruik te maken van dit prachtige bad!

Fenomenaal eten

Nadat ik vele uren genoot van mijn prachtige villa en de ongeëvenaarde faciliteiten van het eiland, is het tijd om aan te schuiven voor mijn avondeten.

‘s Middags at ik al een snelle hap en die beviel me wel! Een overpriced veganistische hamburger, maar wel eentje die bomvol smaak zat. Dat beloofde dus voor mijn avondeten!

Ik koos ervoor om naar een Italiaans restaurant te gaan en daar bestelde ik een voor- en hoofdgerecht. Helaas kan ik me de exacte gerechten niet meer herinneren, maar de uitmuntend gecombineerde smaken herinner ik me des te meer! Het zou me niet verwonderen als de chef van dit restaurant al in de prijzen was gevallen. Zó lekker was het!
Bovendien waren de producten enorm vers en smaakvol. De ober vertrouwde me toe dat alle gerechten uit dit restaurant rechtstreeks uit Italië waren overgevlogen. Dat verklaart natuurlijk waarom het zo lekker is, maar wellicht ook de stevige prijs. Voor mijn twee gerechten en een (erg lekker!) glaasje witte wijn betaalde ik namelijk $80. Tezamen met mijn dure hamburger en frisdrank ($40) zat ik dus al aan $120.

Verdorie, had ik toch maar de all-in formule genomen. Dat was $100 extra bovenop de kamerprijs per dag, maar daar kreeg je wel onbeperkt eten (én snacks) en dranken (én alcohol!) voor terug. Als jij ook naar één van de luxe resorts in de Malediven gaat, raad ik dan ook aan om de all-in formule te kiezen. Geloof me, je zit sneller aan die bedragen dan je denkt 😉 !

En ook de volgende morgen werd ik opnieuw verwend. Ik koos voor het fantastische buffetontbijt vlakbij de receptie. Daar had ik keuze uit meer dan honderd (!) gerechten: Europees, Aziatisch, Amerikaans en meer en bijna alles wordt ter plekke voor jou klaargemaakt. En ook de versgeperste vruchtensapjes kon ik wel smaken.

restaurant malediven watervilla

De fantastische pasta in het Italiaanse restaurant.

ontbijt lux south ari atoll

Een héél uitgebreid ontbijt!

ontbijt all in vakantie malediven

Met -natuurlijk- prachtige uitzichten.

Mijn verdict

Vanaf het moment dat je voet aan wal zet op een luxueus eiland zoals dit, word je behandeld als een koning of koningin. Jouw persoonlijke host doet je meteen welkom voelen en zorgt ervoor dat al je prangende vragen beantwoord zijn of aan al je wensen en eisen voldaan is.

Het volledige eiland is prachtig onderhouden en er ligt nooit een enkel vuiltje op het strand, noch is er een enkel vlekje te bespeuren op de spierwitte outfits van het personeel. De goedlachse en vriendelijke medewerkers lijken soms op robots omdat ze zó perfect hun taak uitvoeren. En dat vrijwel altijd met een oprechte glimlach! Maar misschien kwam dat ook wel omdat ik helemaal niet zo veeleisend was als sommige andere gasten… 😉 !

Eens je de beroemde watervilla’s van de Malediven ziet opdoemen, kan je niet anders dan een zacht kreetje van geluk uiten. Deze prachtige huisjes op het water passen perfect op het turquoise water en zijn -net zoals de rest van het eiland- perfect onderhouden. Terwijl je met een decadent golfkarretje alsmaar dichter bij je accommodatie wordt gebracht, borrelen zonder twijfel nog meer kreetjes van jolijt op! Wát een paradijs is dit zeg.

Het hoogtepunt wordt natuurlijk bereikt wanneer je arriveert bij je persoonlijke waterbungalow in de Malediven en ook binnenin een kijkje mag nemen.
Overdadig. Luxueus. Fenomenaal! En de uitzichten zijn nog duizend keer beter dan wat je had verwacht uit die prachtige brochure of foto’s van op het internet.

De hangmat boven het zacht kabbelende water, het ongeëvenaarde uitzicht over het turquoise doorzichtige water, een badkuip met uitzicht over de Indische Oceaan en een gigantisch bed dat als een zachte wolk aanvoelt (uiteraard met uitzicht over de zee!)… Ik kan niet anders dan deze prachtige plek omschrijven als de hemel op aarde!

Als de ruime keuze aan restaurants je ‘s avonds en ‘s morgens dan ook nog eens verwennen met een stukje van diezelfde hemel op je tong… Tja! Dan weet je het wel. Dit is écht het paradijs.

Ik strooi niet graag met zo veel mooie woorden, maar ook al had ik zo’n torenhoge verwachtingen over mijn overnachting in een watervilla in de Malediven… Ze werden allemaal ingelost. Stuk voor stuk!

Of het allemaal niet wat veel geld kost om hier een nachtje te verblijven? Absoluut! Maar het is wel een ervaring die je nooit meer zal vergeten. En zeg nu zelf: hoeveel keer in je leven ga je op vakantie naar de Malediven?!
Als ik de kans nog eens kreeg, zou ik het zo opnieuw doen!

vakantie malediven watervilla

Ik kwam hier heerlijk tot rust!

strand Malediven resort

Prachtige stranden die je bijna helemaal voor jezelf krijgt!

malediven ervaring all in

Ik denk nu al aan mijn volgende vakantie naar de Malediven!

Wat kost zo’n watervilla in de Malediven?

Een waterbungalow, watervilla of huisje op het water in de Malediven is niet goedkoop. Je betaalt namelijk niet alleen voor de exclusieve accommodatie, maar ook voor de vele extra’s die inbegrepen zijn bij het verblijf op je eiland. Denk daarbij aan shuttlediensten (golfkarretjes) naar de receptie of de restaurants, keuze uit meerdere zwembaden, sportvelden (tennis, badminton, volleybal – afhankelijk van resort tot resort), gym, opruimdienst van afval en zeewier zodat de stranden altijd mooi zijn, je persoonlijke host, evenementen en parties, uitroking van vervelende insecten, gratis koffie en gebak, … Daarbovenop komt natuurlijk ook nog de professionaliteit van de werknemers en natuurlijk het algehele gevoel van luxe die op het eiland heerst.

Voor dit alles moet je minimum op $300 à $400 per nacht (voor twee personen) rekenen. Veel hangt af van waar je logeert, want de prijzen van watervilla’s verschillen sterk van eiland tot eiland.

Weet wel dat dit de basisprijzen zijn. Hierin zit ontbijt inbegrepen, maar als je half- of volpension wilt zul je nog bijbetalen. Gemiddeld moet je rekenen op $100 extra per nacht voor de all-in formule en $60 tot $75 extra voor halfpension. Naar mijn mening is volpension het zeker waard aangezien je dan volop kan genieten en niet moet kijken op een cocktailtje meer of minder… Als je weet dat deze minstens $20 per drankje kosten, zit je daar dan ook al snel aan en dan heb je nog niet eens gegeten!

Ook het transport naar een privaat eiland moet je apart betalen. Dat zal in de meeste gevallen met een watervliegtuigje moeten en dat kost per persoon en per rit ongeveer $200.

Wil je ook nog extra’s zoals massages, gebruikmaken van een kinderdagverblijf, een arrangement voor een huwelijk(sverjaardag), een private butler of nog iets anders? Dan zul je daar telkens voor moeten bijbetalen.

zwembad malediven all-in resort

Niet goedkoop… Maar je wordt hier dan ook goed in de watten gelegd!

luxe vakantie malediven

Dubbel en dik genieten van al dat moois hier!

 

Wat betaalde ik?

Bij Lux* South Ari Atoll betaalde ik $543 per nacht, maar daar kwam nog eens $120 aan restaurants (lunch en avondeten) bij. Een all-in formule (hele dag gratis drank en eten) had me $100 extra per nacht gekost.

Aangezien ik van het naburige Dhigurah (lokaal eiland) naar hier kwam, betaalde ik maar $50 voor de speedboat. Om van dit resort naar de luchthaven te reizen boekte ik een watervliegtuigje en dat kostte me $195.

Totaalprijs? Een stevige $908 of (tegen de wisselkoers van toen) €850.
Erg duur, maar eerlijk gezegd? Worth it!

Hieronder geef ik trouwens nog enkele tips om geld te besparen, want achteraf bleek dat ik makkelijk enkele honderden dollars uit had kunnen sparen door iets slimmer te boeken.

lux south ari atoll water villa

Deze ervaring is echt heel uniek.

bibliotheek lux south ari atoll

Je hebt hier zelfs een bibliotheek op het eiland!

Is een luxe resort in de Malediven dat geld waard?

Dat is natuurlijk je eigen keuze, maar voor mij was het dat zeker.

Normaal geef ik nooit overdreven veel geld uit aan accommodaties, aangezien ik het toch maar zie als een plek om te overnachten. De rest van de dag spendeer je hier namelijk op het strand of ga je mee met excursies. Alleen is dat hier dus niet het geval.

Het is heerlijk om van de paradijselijke stranden te genieten, maar het is even relaxerend om in je prachtige bungalow te zitten en daar te genieten van een fenomenale zonsondergang, of gewoon de trappen naast je huisje af te dalen en daar in alle rust en privacy pootje te baden.

En daarbovenop betaal je hier niet alleen voor je huisje op het water in de Malediven, maar voor de volledige luxe ervaring van het resort. Het verschil met een lokaal eiland is dan ook énorm!

Muggen en insecten zijn er niet, want ze worden uitgerookt, er is nooit (aangespoeld) afval of zeewier te vinden op het eiland, door de kalme en positieve ingesteldheid van de werknemers worden jij en de andere gasten ook veel rustiger en happier, en als er wat scheelt of je een vraag hebt wordt je door hen binnen de kortste keren geholpen, de enorme keuze aan activiteiten is overweldigend (sporten zoals tennis, badminton, volleybal, een ruime keuze aan zwembaden, perfect georganiseerde excursies, de mogelijkheid om fietsen te huren, feestjes die ‘s avonds en ‘s nachts plaatsvinden, …) en ga zo maar door…

fietsen malediven all in resort

Sneller het eiland rond gaan? Huur een fiets!

bounty stranden malediven

Eén van de prachtig onderhouden bounty stranden op dit privé eiland.

kinderopvang prive eiland malediven

En er is natuurlijk ook een kinderopvang op het eiland.

Tips om goedkoper een watervilla in de Malediven te vinden

Ik boekte mijn ervaring in een luxe resort pas heel last-minute. Had ik dat al wat eerder beslist, dan had ik wellicht (veel) geld kunnen besparen.

Boek een pakketreis

Reisorganisaties zoals Tui, 333 Travel, De VakantieDiscounter en Prijsvrij bieden all-in vakanties aan vanuit België of Nederland waarbij vluchten, accommodaties en (meestal) eten en drank in één totaalprijs is inbegrepen.
Hoe langer je gaat, hoe goedkoper het per nacht wordt.

Op het moment van schrijven zie ik al mogelijkheden die omgerekend minder dan €300 per nacht per persoon kosten. Voor een luxe resort in de Malediven van vijf sterren of meer is dat eigenlijk echt spotgoedkoop!

malediven privaat eiland

Dezelfde luxe, maar iets voordeliger!

Hou deals in het oog

Geregeld bieden bovenstaande reisorganisaties of Booking.com mooie deals aan met gigantische kortingen. Dit zal vooral in het laagseizoen of tussenseizoen zijn.
In de Malediven is dat van mei tot november.

Let wel op, want dat valt samen met het regenseizoen. Het kan dus zo maar even zijn dat een deel van je vakantie in het water valt…

lux south ari atoll restaurant

Soms zijn er erg mooie deals te vinden.

Niet (de hele tijd) in waterbungalow in de Malediven

Een huisje op het water in de Malediven is fenomenaal, maar ook echt de duurste optie. Op de resort eilanden zijn er ook altijd andere overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je een villa aan het strand huren of een luxueuze chalet in het regenwoud. Deze zullen véél minder geld kosten (soms meer dan de helft goedkoper!), maar je krijgt er wel nog steeds de volledige island experience voor terug. Alleen de prachtige uitzichten en een rechtstreekse toegang tot de Indische Oceaan moet je missen…

Als je een watervilla in de Malediven echt niet wilt missen, dan kun je het ook slim spelen! Boek één (of twee) nachtjes in zo’n charmante waterbungalow en boek de rest van je verblijf in een villa aan het strand. Zo krijg je twee ervaringen in één en bespaar je honderden euro’s per nacht.

strandvilla malediven

Eén van de strandvilla’s van Lux* South Ari Atoll.

Go all-in!

Meteen nog een tip: als je voor enkele dagen in een luxe resort op de Malediven verblijft, is het een goed idee om voor de all-in formule te kiezen. Op het eerste zicht lijkt dat (veel) duurder, maar geloof me… Je zal er je voordeel zeker mee doen!

Ik deed dat niet, maar betaalde voor één etentje in een (toegegeven, erg lekker) Italiaans restaurant maar liefst $80 voor een voor- en hoofdgerecht en een glaasje wijn.
Voor mijn lunch betaalde ik ongeveer $40 (hamburger en frisdrank).

Had ik de all-in formule gekozen, dan had ik $100 per nacht betaald (in plaats van dus $120 nu).
Alleen kun je daarmee de hélé dag door onbeperkt eten en drinken. Bovendien zitten ook (bepaalde) alcoholische drankjes en cocktails in deze formule inbegrepen.

Ik had het gevoel dat ik me een beetje moest inhouden, omdat ik alles apart betaalde. En kijk… Al na mijn eerste dag hier werd duidelijk dat de all-in formule mij voordeliger was uitgekomen…

Trouwens: all-in betekent in deze luxe resorts niet dat je lauwe gerechten van matige kwaliteit geserveerd krijgt. Alles wordt piekfijn klaargemaakt door professionele chefs en ook al zijn de meeste restaurants in buffet-vorm, het eten is er echt superlekker!

watervilla malediven huisjes

Voor mij was deze ervaring dubbel en dik z’n geld waard!

Zegt zo’n huisje op het water in de Malediven je ook wel iets? Dan begint nu de zoektocht naar jouw favoriete waterbungalow! Hierboven vertelde ik je al meer over mijn ervaring met Lux* South Ari Atoll, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Lees dus zeker ook mijn artikel over andere mooie resorts in de Malediven!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (5 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>