Ariba Aruba!

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 02 juni, 2020

Doodop kwam ik eindelijk aan in Aruba. Vanuit Punta Cana moest ik nog drie uurtjes op de bus naar Santo Domingo en daardoor had ik erg weinig geslapen. Mijn vlucht naar Aruba met Insel air had een uurtje vertraging, maar tegen half zeven kwam ik dan toch aan. Met een shuttlebus werd ik naar mijn verblijfplaats gebracht. De Aruba Harmony Apartments gerund door een vriendelijke vrouw uit Amersfoort, Nederland.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


Een van de vele luxeressorts in Aruba.

Een van de vele luxeressorts in Aruba.

Ze begroette me in het Engels, maar al gauw schakelde ze over op Nederlands. Gek om je eigen taal nog eens te horen wanneer je praktisch aan de andere kant van de wereld zit.

Net wanneer ik mijn spulletjes in de heerlijk frisse kamer had gezet, kwam een meisje uit het hostel ook aan met een jongen die ze in de kroeg had leren kennen.
Zij was Amerikaans, hij was een Nederlander die was uitgeweken naar Aruba.

De joviale Nederlandse eigenares, Barbara, besloot voor ons dat het goed zou zijn dat we al enkele van de bezienswaardigheden van Aruba samen al zouden gaan verkennen. Want dat was het meisje toch van plan geweest met de jongen die ze net had leren kennen.

Ondertussen was het nog ietsje later geworden en de zon begon traag onder te gaan. De vriendelijke Nederlandse jongeman, Timmy, nam ons beiden mee naar de High Rise. Een beetje de strip (Las Vegas) van Aruba.
Op deze plek vind je alle luxueuze ressorts en hotels terug en eigenlijk ook alle toeristen. Nadat we in één van de hotels waren binnen geweest en daar werden overdonderd door luxe gingen we nog even verder naar de bekende vuurtoren op het eiland.
Ondertussen was het al pikdonker en helaas werd de vuurtoren op dit moment opgeknapt. Ik werd daarna in m’n tijdelijke huis afgezet en de jongen en het meisje gingen onder hun eentje verder.
Ik wou natuurlijk geen spelbreker zijn voor een mogelijke toekomst vol liefde!

Die avond kletste ik nog wat met de andere bewoners van de appartementen en het hostel en tegen een uur kroop ik in mijn erg comfortabele bedje.

De volgende morgen sliep ik niet heel erg lang, maar toch was het al half twee ‘s middags als toen ik vertrok. Dat kwam doordat ik wat had gewerkt op de computer en wat inkopen had gedaan om al m’n eten al op voorhand klaar te maken.

Die dag stapte ik ongeveer twintig kilometer en zag ik al een groot stuk van het eiland. Ik wandelde langs de vele stranden, de leuke huizen en gebouwen en ging vervolgens mijn tour die ik bij De Palm Tours had geboekt verifiëren.

Het Renaissance strand van Aruba

Renaissance beach in Aruba

Ik had 89$ betaald voor een snorkelcruise naar enkele bekende plekjes hier in Aruba. Eén ervan was de SS Antila. Een scheepswrak dat met opzet was gezonken om zo de vissen en koralen een extra stukje uit te breiden.

Veel geld, maar ik wou het wel graag zien.

Wanneer ik binnenkwam in het hoofdkantoor van De Palm Tours werd ik begroet door drie mensen die duidelijk liever ergens anders waren geweest.
Ik begon tegen de middelste dikkerd te praten en echt alles leek haar te veel. Ze vertelde me dat vanuit mijn verblijfplaats geen mensen werden opgepikt. En dat ik dus naar een andere locatie moest lopen die dicht bij me was.

Ik was een beetje geïrriteerd door dit weetje want uiteindelijk betaalde ik toch ook om opgepikt te worden vond ik… Nuja, ik zou mijn vakantie niet laten vergallen en vroeg wat de beste optie voor mij zou zijn.
De vrouw bekeek me met een blik die half verveling en half haat leek uit te stralen. Ze zuchtte diep en tokkelde even op haar computer vooraleer ze twee opties aan me gaf.
De Renaissance Beach Hotel leek het dichtst bij te zijn. Ik vroeg even waar die was, maar kreeg geen reactie. Ze bleef een tekstje aframmelen over de cruise en om welk uur ik klaar moest staan.
Wanneer ik ook een tweede en derde keer geen antwoord kreeg zag haar collega dat ik nog meer geïrriteerd werd.
Vriendelijk en hoffelijk, zoals het zou moeten, toonde zij mij vlotjes waar ik zou worden opgepikt. Ik bedankte haar vriendelijk, nam m’n voucher en bedankte de verschrikkelijk onbeleefde vrouw in het midden iets minder hartelijk.

Ik had zo’n mooie dag in Aruba beleefd, en op amper tien minuutjes was ik voor de komende drie uur geërgerd… Het is toch echt niet te veel gevraagd om een beetje klantvriendelijk te zijn?

Hopelijk zijn de crewmembers van de boot morgen toch een pak aardiger…

Het centrum van de Main Street in Aruba.

Het centrum van de Main Street in Aruba.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>