Goedkope auto huren in Lanzarote: Tips & mijn eigen ervaring

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 19 augustus, 2023

Lanzarote wordt dankzij zijn bijzonder vulkanisch landschap ook wel de Zwarte Parel genoemd. Op het eiland vind je maar liefst 300 vulkanen, 100 kraters en talloze prachtige stranden. Een rondreis door Lanzarote is dus zeker de moeite waard. Zeker als je er een wagen huurt, want het is de beste manier om niets te missen.
In dit artikel krijg je alvast handige tips om een auto te huren in Lanzarote, zodat je reis vlekkeloos voorbereidt!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (11 votes)

Belangrijk: Oorlog en covid-19 maakt auto’s huren duurder in het buitenland

Nu we eindelijk terug mogen reizen, boeken héél veel mensen huurwagens. Hierdoor zijn de prijzen van auto’s de laatste maanden duurder geworden. Daardoor kan het zijn dat je niet overal goedkope huurauto’s vindt zoals ik in het onderstaande artikel vermeld.
Volgens experts is het dan ook aangeraden om ver op voorhand te boeken want ter plekke boeken is op sommige bestemmingen nu al onmogelijk (bron: VRT nieuws).

Om die reden raad ik aan om verschillende websites te vergelijken. Zo vind je toch nog de beste prijs van dit moment. Met onderstaande bedrijven kun je altijd 48 uur voor aanvang (of korter) gratis annuleren. Maak daar dus gebruik van! Ikzelf heb goede ervaringen met al deze vergelijkende websites en raad ze dan ook aan:

– Sunny Cars (all-in verzekerd, gratis annulering en uitstekende service)

– Discover Cars (goedkoop, verschillende soorten verzekeringen, 24/7 support, gratis annulering)
– EasyTerra (goedkoop, verschillende soorten verzekeringen mogelijk, reviews per locatie, gratis annulering)
– Tui Cars (All-in verzekerde autohuur van bekende reisorganisatie Tui, gratis annulering)
– Auto Europe (goedkope autohuur met goede service)

auto huren Lanzarote ervaringen

Mijn ervaringen met autohuur in Lanzarote en tips voor een goedkope wagen lees je hieronder!

Prijs autohuur in Lanzarote

Een auto huren in Lanzarote kan ter plekke, maar zoals ik altijd aanraad is het veel beter om dit alvast online te doen.
Op die manier heb je meer keuze én zekerheid. En het mooiste van alles? Je krijgt altijd de goedkoopste prijs! Zo kun je al een goedkope auto huren in Lanzarote voor amper €10 per dag!!

Er zijn diverse autoverhuur sites met elk hun specifieke kenmerken. Echter zijn ze niet altijd even handig in gebruik of rekenen ze allerlei extra’s aan… Ik ging op onderzoek en kan Sunny Cars, Tui Cars, Discover Cars, EasyTerra en AutoEurope aanraden.

Ga je op rondreis door de Canarische eilanden? Lees dan ook hoe je een goedkope auto kunt huren in Gran Canaria en tips bij autohuur in Tenerife.

Sunny Cars

Sunny Cars is meestal iets duurder, maar dat komt omdat je een bijzonder uitgebreide service krijgt.
Je huurt er in het hoogseizoen een wagen vanaf €39. In het laagseizoen kan dat al voor €25 per dag.

In deze prijs zit wel al een volledige verzekering inbegrepen en deze dekt dan ook meteen álle kosten, waaronder diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, vergoeding van de sleepkosten bij een ongeval, glas-, banden én bodemschade en nog veel meer.
Als je voor Sunny Cars kiest, weet je dus zeker dat je met een gerust hart op avontuur kunt vertrekken.

Handige extra’s zitten ook vaak inbegrepen. Zo werken zij meestal met een vol-vol tankregeling, is er een extra bestuurder inbegrepen en niet onbelangrijk: hun telefonische contactpunt reageert vliegensvlug en ze zijn heel vriendelijk.
Nog een voordeel is dat je op sommige bestemmingen ook een auto kan huren zonder kredietkaart.

Uit mijn eigen ervaring kan ik ook vertellen dat er bij schade héél snel tot terugbetaling wordt overgegaan.

EasyTerra

Wil je graag een goedkope auto huren in Lanzarote? Dan is EasyTerra de beste optie. Op deze site kun je namelijk al een wagen huren vanaf €18. Buiten het hoogseizoen dalen die prijzen soms tot minder dan €10 per dag.
Houd er wel rekening mee dat deze auto enkel over de basisverzekering beschikt. Als je dus helemaal zorgeloos een auto wilt huren in Lanzarote, is het aangeraden om het all-in-verzekeringspakket bij te bestellen. Daarvoor betaal je €12 per dag extra.

Een groot voordeel van EasyTerra is bovendien dat je ervaringen over een auto huren in Lanzarote makkelijk kunt doornemen. Hier krijg je namelijk alleen de beoordelingen van lokale autoverhuurders te zien, per bestemming (in dit geval dus alleen van Lanzarote). Op de meeste andere vergelijkende websites krijg je alleen algemene reviews te lezen. Goed om te weten, dus!

Ik huurde al heel vaak een wagen bij EasyTerra en had soms helaas eens pech (schade). Gelukkig kan ik jou vertellen dat zij heel snel tot terugbetaling van schade overgaan eens de nodige documenten zijn verstrekt (enkele foto’s van de documentatie zijn voldoende).

Discover Cars

Discover Cars heeft een gigantisch aanbod omdat zij zowel grote en kleinere verhuurbedrijven in hun resultaten opnemen. Hierdoor kunnen zij ook heel goedkope wagens aanbieden (vanaf €10 per dag!) met een basis- of volledige verzekering. Bovendien zijn ook hun vele awards het vermelden waard. Zo sleepten ze al verschillende prijzen in de wacht voor hun uitstekende customer service, goede voorwaarden en 24/7 helpdesk.

Lanzarote auto huren

Met een huurauto in Lanzarote krijg je de allerbeste uitzichten.

AutoEurope

Bij AutoEurope kun je eveneens een goedkope auto huren in Lanzarote.

Prijzen beginnen daar ook bij ongeveer €20.
Net zoals bij EasyTerra zit er echter geen All-in-verzekering in de prijs inbegrepen. Je betaalt daarvoor ook €12 per dag extra.

Tui Cars

Neem ook zeker een kijkje bij Tui Cars, het autoverhuurbedrijf van de gelijknamige all-in vakanties en vluchten.

In bepaalde periodes kun je daar namelijk een mooie deal scoren! Soms is het zelfs al mogelijk om er een wagen te huren voor ongeveer €40. Deze prijs is altijd inclusief een all-in-verzekering. Dus hier zit je ook goed bij schade en diefstal.

auto huren Lanzarote tips

Nog zo’n fenomenaal landschap. Stop dus geregeld eens! Want ook die luxe heb je met een huurwagen.

Autohuur in Lanzarote: zo kies je de beste huurwagen uit

Wanneer je online een auto wilt huren, loont het de moeite om eerst de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Op die manier maak je de beste deal. Er zijn diverse manieren om dit te doen.

Allereerst kun je de wagens zoeken per merk. Dat is handig als je een bepaalde voorkeur hebt.
Maakt dit voor jou niet zoveel uit? Dan is het ook mogelijk om de wagens te vergelijken op basis van de opties. Bepaal wat er voor jou belangrijk is en kies zo de juiste wagen uit.
Let daarbij op de dekking van de verzekering, de mogelijkheid tot een extra bestuurder, de limiet op het aantal kilometers, het aanbod van een GPS navigatiesysteem, de mogelijkheid om onder de minimumleeftijd een auto te huren, enzovoort.

Daarnaast is het handig om tijdens je vergelijking rekening te houden met de huurvoorwaarden. Sommige autoverhuurbedrijven zijn namelijk veel strikter dan andere.

Als laatste helpt het om prijzen te vergelijken. Kijk daarbij wel naar wat er allemaal in de prijs inbegrepen zit om een juiste vergelijking te kunnen maken.

jameos del agua

Goed vergeleken? Dan is het tijd om Jameos del Agua te verkennen!

Op welke plaats een wagen huren?

Wil je een auto huren in Lanzarote? Dan zijn er twee opties: een auto huren in Lanzarote Puerto del Carmen of een auto huren bij Lanzarote Airport. Je hoeft er echter je hoofd niet over te breken, want de twee plaatsen liggen slechts zo’n acht kilometer van elkaar verwijderd.

Of je er dus voor kiest om een auto te huren bij het vliegveld van Lanzarote of een auto te huren in Lanzarote Puerto del Carmen, je hebt ongeveer dezelfde mogelijkheden op vlak van bezienswaardigheden.

Door een auto te huren bij het vliegveld van Lanzarote, bezoek je wel iets eenvoudiger en sneller de mooie hoofdstad Arrecife. Vanuit de luchthaven hoef je namelijk slechts zeven minuutjes te rijden.
Vanuit Puerto del Carmen doe je hier 14 minuten.

Zoals je ziet is er dus maar een klein verschil!

Lanzarote Stratified City

Vanwaar je ook vertrekt… Onderweg kom je soms onbekende bezienswaardigheden tegen! Zoals deze Stratified City.

Interessante routes en bezienswaardigheden in Lanzarote

Ga je een auto huren in Lanzarote airport of kies je er toch voor om vanuit Puerto del Carmen te vertrekken? Wat je ook beslist, er zijn enkele routes en bezienswaardigheden in Lanzarote die je zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie!

Naast de mooie hoofdstad (Arrecife) waar je gezellige terrasjes kunt meepikken en de meest prachtige huisjes (en zelfs een kasteel!) kunt bewonderen, zijn er nog tal van andere interessante plaatsen om te zien op het eiland.

Cueva de los Verdes is hier een goed voorbeeld van. Deze vulkanische grot ligt op zo’n veertig kilometer van Puerto del Carmen en op ongeveer dertig kilometer van de luchthaven. De enige andere manier om dit magische schouwspel te zien, is door een tour te regelen die je bij je hotel oppikt. Maar zoals je kunt verwachten, zijn deze nogal prijzig (zie GetYourGuide).
Ga na je bezoek ook even langs bij Jameos del Agua, een waar kunstwerk in het verlengde van de vulkanische grot van Cueva de los Verdes.

Tijdens een bezoek aan Lanzarote, kun je het nationaal park Timanfaya natuurlijk niet overslaan. Opnieuw kun je hier enkel naartoe met een huurwagen of tour. Het indrukwekkendste deel van dit plaatsje (Montañas del Fuego) mag je helaas niet binnen met de huurauto. Hier kun je wel een gegidste bus nemen om de omgeving te verkennen. Met een grootte van ongeveer vijfduizend hectare is dat zeker geen overbodige luxe. In het park vind je namelijk 25 kraters en meer dan honderd vulkaankegels. Als je er graag een avontuurlijke wandeling met een gids wilt maken, moet je dit tenminste 2 maanden op voorhand aanvragen. Iets om rekening mee te houden!

Rijd na je bezoek aan dit indrukwekkende landschap verder naar de fenomenale Charco Verde en daar vlakbij Los Hervideros. Je gelooft je ogen niet!

Natuurlijk mag je ook de stranden niet vergeten. De mooiste bevinden zich aan de zuidkust. Een goede vertrekplaats is Playa Blanca. Deze badplaats bereik je in een half uur vanuit het vliegveld. Mijn favoriet was wel Playa del Papagayo, nog zo’n plekje die je onmogelijk zonder eigen water kunt bereiken.

Playa del Papagayo auto huren Lanzarote

Is Playa del Papagayo niet bijzonder mooi?!

highlights Lanzarote Cueva de los Verdes

De lavagrotten van Cueva de los Verdes wil je zeker niet missen!

Lanzarote Los Hervideros

Los Hervideros wil je natuurlijk ook niet overslaan… Moeder Natuur zwaait hier de plak!

Waarom een auto huren de beste manier is om het eiland te ontdekken

Een auto huren in Lanzarote is een goede manier om zoveel mogelijk van het mooie eiland te zien op een tempo dat je helemaal zelf bepaalt.

Als je bijvoorbeeld de stranden wilt ontdekken, kun je daarvan een leuke roadtrip maken en meerdere bijzonder badplaatsen in één keer bezichtigen. Vanuit Playa Blanca kun je bijvoorbeeld naar Papagayo en de beschutte haven Marina Rubicón rijden. Daar is het zelfs mogelijk om een veerboot te nemen naar Fuerteventura. Dit moet je wel zonder je huurwagen doen.

Voor kunstliefhebbers is Lanzarote ook de moeite waard om met de auto te verkennen. De kunst van César Manrique is namelijk overal op het eiland te bespeuren. Zo behoren onder andere restaurant El Diablo in het Timanfaya Nationaal Park (hier kun je kip eten die klaar werd gemaakt op een vulkanische BBQ!), Mirador del Río, Jameos del Agua en Jardín de Cactus tot zijn werken. Met de wagen is het dus mogelijk om een leuke kunstzinnige roadtrip te maken, zodat je zoveel mogelijk van deze pareltjes in één keer kunt ontdekken.

Het spreekt voor zich dat je dit onmogelijk met het openbaar vervoer kunt doen.

wagen huren Lanzarote

Geniet tijdens een roadtrip ook van de mooie uitzichten!

Wat is de beste huurauto voor Lanzarote?

Als je kijkt naar de ervaring met autohuur in Lanzarote, wordt al snel duidelijk welk type wagen een goede keuze is om te huren. Maar het is ook belangrijk om rekening te houden met het soort uitstapjes die je maakt om de juiste keuze te kunnen maken.

Een cabrio is bijvoorbeeld een leuke optie als je casual tripjes maakt rondom het eiland. Je geniet op die manier optimaal van het zonnetje en de wind in je haren. Ik kon het niet laten om toch maar eens een cabrio te huren tijdens mijn vakantie op Lanzarote en had er geen seconde spijt van.

Wil je liever een goedkope auto huren in Lanzarote? Dan opteer je het best voor een kleiner model. Dit is tevens de beste keuze als je vooral steden wilt bezoeken. Op die manier wordt een parkeerplekje vinden eenvoudiger. En wees gerust… Ook de bergachtige gebieden zijn voor kleine motoren een koud kunstje!

Voor de avonturiers blijft een 4X4 de beste huurwagen. Met dit type auto rijd je iets vlotter door de bergen en kun je ook off-roaden. Dit mag eigenlijk niet van de meeste verhuurders… Maar als jij het niet verder zegt, dan zal ik dat ook niet doen ;-)!

welke auto huren Lanzarote

In kleine dorpjes is een kleine huurwagen handig, maar zelfs met een 4×4 heb je hier geen problemen.

Auto huren in Lanzarote? Dit moet je weten!

Autohuur in Lanzarote is een uitstekende optie. Maar voordat je eraan begint, is het wel belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en enkele andere belangrijke zaken. Hieronder ontdek je alles wat je moet weten!

Leeftijd auto huren in Lanzarote

De minimumleeftijd om een auto te huren in Lanzarote is 21. Je dient ook minimaal één jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs om met een huurwagen te mogen rijden.

Ben je minder dan 21 jaar oud en wil je toch graag een auto huren? Dan kun je bij Sunny Cars terecht. Zij bieden het Under Age pakket aan waardoor je toch met de auto op avontuur kunt gaan. Je moet hiervoor wel extra betalen.
Het is bovendien vaak zo dat bestuurders jonger dan 25 jaar een extra toeslag moeten betalen. Houd ook daar rekening mee!

Staat van de wegen

De meeste wegen in Lanzarote zijn een plezier om op te rijden, want ze zijn over het algemeen erg goed onderhouden en vrijwel allemaal geasfalteerd. Je rijdt dus eenvoudig van zuid naar noord en van west naar oost. De wegen zijn bovendien niet druk. Enkel dicht bij de mooiste bezienswaardigheden van Lanzarote kan het soms wat drukker zijn.

Vind je toch een weg dat niet geasfalteerd is? Dan is het belangrijk om te weten dat je van de meeste autoverhuurmaatschappijen niet op deze weg mag rijden.
Ze maken echter vaak een uitzondering voor toeristische bestemmingen. De weg naar Playa de Papagayo is hier een voorbeeld van. Je kunt dit het best navragen om problemen te vermijden.

autohuur Lanzarote

De staat van de wegen in Lanzarote is uitstekend!

Parkeren op Lanzarote

Het vinden van een parkeerplaats in Lanzarote is meestal geen probleem. Er zijn namelijk meer dan genoeg plekjes en vaak zijn deze volledig gratis. Er zijn uiteraard ook enkele plaatsen waar je wél moet betalen. Dat is bijvoorbeeld het geval in Puerto del Carmen en de hoofdstad Arrecife.

Gelukkig zijn de tarieven erg laag, dus daar moet je je echt geen zorgen over maken. Betaalde parkeergarages zijn er ook voldoende. Deze zijn een goede optie als je je auto 100% veilig wilt achterlaten.

Auto huren zonder creditcard op Lanzarote

Wil je een wagen huren, maar heb je geen creditcard? Dan kan je hiervoor ook bij Sunny Cars terecht. Zij hebben namelijk een ‘Geen waarborg’ service. Bij het ophalen hoef je dan alleen je voucher in te leveren.

Verkeersregels

In Lanzarote gelden over het algemeen dezelfde verkeersregels als in Nederland en België. Bellen achter het stuur is verboden en roken en drinken mag eveneens niet. Ook belangrijk om te weten is dat je met een huurauto ook geen milieuzone mag betreden en dat je niet met flipflops of blote voeten mag rijden.

verkeersregels Lanzarote

Goed aan de verkeersregels houden, he!

Auto huren in Lanzarote tips

Tenslotte geef ik je hieronder nog enkele tips bij het huren van een auto in Lanzarote.
Zo kun je helemaal zonder zorgen op avontuur vertrekken!

Tip 1: Boek ruime tijd voordien

Eén van de beste tips bij een auto huren in Lanzarote is om je auto ruime tijd op voorhand te boeken. Als je dit niet doet, is de kans groot dat jouw favoriete model niet meer beschikbaar is. Bovendien heb je zo veel meer kans dat je een goedkope auto kunt huren!

Tip 2: Boek verstandig

Slim boeken is erg belangrijk, want soms betekent één extra uurtje meteen een volledige extra dag.

Als de aankomsttijd bijvoorbeeld om 13:00 uur is en je de auto een week huurt, boek dan vanaf 13:30 uur op dag één tot 13:30 op dag acht. In dat geval betaal je 7 volle dagen. Boek je de auto op de achtste dag later dan 13:30? Dan zal je een extra dag worden aangerekend.

Eveneens belangrijk om te weten is dat je soms minder betaalt voor het huren van een auto voor een week dan voor een paar dagen. Kijk dit dus altijd goed na!

Tip 3: Houd rekening met de tankregeling

Sommige verhuurbedrijven werken met de full/empty regeling. Dat betekent met volle tank wegrijden en met lege tank de auto weer inleveren. Dat klinkt aanlokkelijk, maar eigenlijk is het dat niet. Vaak moet je dan hoge kosten neerleggen voor brandstof- en service.

Het is in principe dus beter om te kiezen voor verhuurbedrijven die werken met de full/full policy. Je levert in dat geval de auto met volle tank weer in en betaalt zo dus enkel voor de brandstof die je gebruikte.

Tip 4: Kijk de wagen grondig na

Het is van groot belang om de wagen zowel bij het ophalen als terugbrengen te controleren. Kijk daarbij of er aanwezige schade is en controleer of alles nog optimaal werkt. Maak ook foto’s en laat het aantekenen op het huurcontract.
En meteen nog een tip: sluit een verzekering af! Een schrammetje zit in een klein hoekje… Geloof me, ik heb er meer dan genoeg ervaringen mee 😉 !

El Charco de San Gines Lanzarote

Vergeet naast de mooie natuur ook de unieke dorpjes en steden niet. Hier zie je Arrecife.

Ben je helemaal klaargestoomd voor een roadtrip door Lanzarote? Dan is het misschien tijd om ook enkele andere eilanden te verkennen! Voor inspiratie kun je alvast deze blogs lezen: Bezienswaardigheden op Tenerife & Wat te doen in Gran Canaria.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (11 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>