30 mei, 2020

Sam in Rotterdam

Ik sliep sinds mijn bezoek aan Nederland al lang niet meer zo goed! Het King Kong hostel heeft héérlijke bedden. Bovendien is iedereen er lekker respectvol, dus van luidruchtige klerelijers heb je ook geen last! Spijtig genoeg was het vandaag echt rotweer in Roffa. Helaas was ik er maar twee dagen, dus moest ik me wel laten natregenen als ik wat meer van de stad wou gaan zien.

Enkele werken in het Boijmans van Beuningen Museum.

Enkele werken in het Boijmans van Beuningen Museum.

Boijmans van Beuningen Museum

Na lekker te hebben uitgeslapen en m’n foto’s van de vorige dag te bekijken, strompelde ik uit bed en ging ik beneden een kijkje nemen. Er was niet heel veel meer te zien, dus dacht ik dan maar om King Kong’s vrienden een bezoekje te gaan brengen. De Diergaarde Blijdorp zoo was maar twintig minuutjes weg met de tram en ach… Het is altijd wel leuk om enkele beestjes te gaan kijken, toch?!

Het regende maar door en door. Als het zo bleef doorgaan stond Nederland binnen de kortste keren blank! Het is natuurlijk niet heel gezellig om zeiknat door een dierentuin te paraderen, dus maakte ik eerst nog een stop in het Boijmans van Beuningen museum. Volgens sommigen hét mooiste museum van Europa. Dit is wellicht het grootste museum dat ik ooit zag! Hoewel ik vaak niet van musea houdt kon dit me wel aanspreken. Er was een erg grote afwisseling van klassieke werken, moderne werken en tijdelijke exposities.

Schilderijen van Van Goch, Monet en Picasso begroeten je speels met hun intense kleurenpalet, maar er is ook plaats voor minder bekende artiesten.

Ga zeker niet op een lege maag binnen want je loopt er makkelijk enkele uurtjes rond!

Een van de tijdelijke voorstellingen in het museum.

Een van de tijdelijke voorstellingen in het museum.

Diergaarde Blijdorp

Wát een weer! Ik had beter mijn zwempak kunnen aantrekken! Ik vloekte binnensmonds dat ik mijn ticket voor de zoo al had aangekocht, want da’s natuurlijk niet zo fijn in dit weer.

Eens aangekomen, spurtte ik meteen het grote overdekte aquarium binnen om daar te schuilen voor de regen.

Kleine en grote visjes, schildpadden en haaien begroetten me van achter hun glazen woning. De dames van de Amsterdamse wallen kunnen er nog wat van leren!

Veel tijd bracht ik buiten niet door, want het ging echt van de ene plensbui over naar de andere. De zoo maakte zich sterk dat ze was uitgeroepen tot de mooiste van de Benelux (en zelf eens van Europa). Maar als ik eerlijk bent vond ik het helemaal niet zo’n mooie zoo!

Veel te kleine hokjes voor al die grote dieren! Volgens mij vervelen ze zich ook steendood soms. De hele tijd worden begaapt door aapachtigen die dan een camera op je neus zitten duwen… Het is natuurlijk niet omdat wij allemaal geobsedeerd zijn door selfies dat die beesten dat ook zo tof vinden.

Na amper twee uurtjes ging ik alweer. De meeste dieren zaten toch te schuilen en zelf had ik niet zo’n zin meer om kletsnat te worden. Natuurlijk werd het een half uur later ook helemaal droog voor de rest van de dag. In ieder geval kan ik wel zeggen dat ik de Rotterdamse zoo even heb bezocht!

Een van de inwoners van de Diergaarde Blijdorp zoo in Rotterdam.

Een van de inwoners van de Diergaarde Blijdorp zoo in Rotterdam.

Euromast

Het, letterlijk en figuurlijk, hoogtepunt van de dag was de Euromast in Rotterdam. Dit gebouw ligt net uit het stadscentrum en verschaft je een ongeremd uitzicht over de havenstad. Als je m’n blog al even leest weet je dat ik heel veel hou van uitzichten over steden. Heerlijk om de hele stad vanboven te kunnen verkennen!

Met de lift schiet je pijlsnel naar het bovenste platform en daar mag je dan weggeblazen worden door Rotterdam. Echt hoor, de wind die daar waait… Pfoeh!

Het uitzicht is er natuurlijk ook prachtig. De moderne gebouwen, de gigantische Maas, de industriële haven… Je kan zelfs tot in Antwerpen kijken!

Een aanrader voor mensen met hoogtevrees is het vast niet. Best eng om slechts een kleine afscheiding te hebben tussen jou en honderd meter lager. Door het natte weer was het trouwens behoorlijk glad ook! Ik beeldde me al in hoe ik helemaal naar beneden zou tuimelen!

Eén verdieping hoger kon je nog in een ronddraaiend platform stappen en dat doe je dan natuurlijk ook wel. Het was een beetje achterlijk van me, maar ik stond echt vijf minuten in een lift te wachten. Ik dacht dat die me wel naar boven zou brengen, maar dat deed die dus niet.

Toen ik tegen andere mensen zei dat de lift volgens mij niet hoger ging bekeken ze me een beetje raar en verwezen ze me naar de eigenlijke ingang van het ronddraaiende platform.

Oeps!

Je zit in volledige duisternis en schiet dan een stukje omhoog terwijl de stolp traag ronddraait. Terwijl krijg je wat interessante info over Rotterdam, en dit keer veilig achter glas!

Ik had Rotterdam nu echt wel gezien! Natuurlijk waren er veel dingen in het water gevallen door het slechte weer, maar hey… Rotterdam is heus niet zo ver!

Morgen vertrek ik voor het weekend nog een keertje naar Amsterdam. Daar heb ik terug met Stephanie afgesproken. Ik kijk er al ontzettend naar uit! AMSTERDAM ONVEILIG MAKEN, JEWEETZELLUF!

De Euromast in Rotterdam geeft je een prachtig uitzicht over de stad!

De Euromast in Rotterdam geeft je een prachtig uitzicht over de stad!

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!