5/5 - (6 stemmen)

Laat je verLEIDEN en geniet enkele dagen van het kleine Amsterdam

Wanneer je op ontdekkingstocht door Leiden gaat, vind je op korte afstand een aantal prachtige musea waarin natuur, cultuur en kunst je zeker en vast zullen verrassen.
Gezellige straatjes met knusse winkeltjes, restaurants en speciaalzaken vind je hier in ruime mate.
’s Avonds heeft de stad ook heel wat te bieden: een toneelstuk in de Leidse schouwburg, klassieke muziek in de Stadsgehoorzaal van Leiden, dans in Theater Ins Blau of toch maar liever naar een concert in Gebr. De Nobel?
Nee, vervelen staat niet op het programma!

5/5 - (6 stemmen)

Met de trein naar Leiden vanuit België

Zelf maakte ik de trip vanuit België met de trein in eerste klasse met de NMBS en dat was behoorlijk comfortabel. Je vindt alle informatie op hun website (www.nmbs.be of www.belgianrail.be en www.b-europe.com) of download de App.
Eens ik de grens België-Nederland over was, had ik de mogelijkheid om op de trein iets te kopen om te eten of te drinken.
Je bent vanuit Antwerpen naar Leiden toch algauw een viertal uurtjes onderweg, dus dan is een hapje onderweg lekker meegenomen!

In het station van Leiden zijn heel wat services beschikbaar: bagagekluizen, huurfietsen, winkeltjes, eten en drinken zodat je bij aankomst of vertrek er stevig op staat!

Vanuit het station Leiden Centraal ben je op loopafstand van de vele attracties en de binnenstad. Bij het station heb je ook de bushalte en twee taxistandplaatsen.

leiden klein amsterdam

Leiden wordt ook wel klein Amsterdam genoemd. Maar het is hier wel veel rustiger!

Een weekendje of enkele dagen naar Leiden.
Wat valt er te beleven?

Leiden ontdekken per fiets of per boot

Nederland: fietsland, dat is overduidelijk! Leiden is bijzonder geschikt om te ontdekken per fiets. Ook de omgeving per fiets verkennen is een optie natuurlijk. Routes kan je verkrijgen bij de VVV. Je kan fietsen huren op een aantal plekken in de stad.

De gids vertelt je onderweg over de pracht en praal van het Leidse verleden.

Zelf cruisde ik door de stad met de “bizon dere” fietsen van BizonBikeCompany. Het stuur van deze fietsen is breder dan je gewoon bent, er is ook een terugtraprem en een rem aan het stuur. We bezochten enkele fantastische hotspots en de leuke fietsen met een erg gevarieerd aanbod zitten ietsje lager, maar zijn bijzonder comfortabel. Een heuse aanrader! Mijn rugzak kon ik droppen in het houten kratje vooraan, als dat geen luxe is!

leiden verkennen per fiets

De beste manier om Leiden te verkennen? Met de fiets natuurlijk!

Naast wandelen en fietsen moet je zeker en vast de stad ook verkennen vanaf het water. Geniet van de mooiste plekjes die de stad te bieden geeft vanop de boot. Vaar de statige herenhuizen voorbij en zwaai naar de fietsende toeristen op de vele bruggetjes! De rondvaarten zijn meestal ook geschikt voor elk weertype. Je ziet dat de boten voor een deel geopend zijn en kunnen verwarmd worden naar gelang het weer. Omdat de bruggen in Leiden meestal heel laag zijn, merk je ook dat de boten een lage vorm hebben. Blijven zitten is dus de boodschap! Verschillende rederijen bieden mogelijkheden aan om met hun boten de mooiste plekjes van Leiden te ontdekken. Je kan zelf ook op eigen houtje met de boot varen en zo de mooiste singels en grachten op je eigen tempo ontdekken.

Bizon Bike biedt sloepvaren aan. Tijdens zo een Sloep-Bike-Tour combineer je een biketour samen met sloepvaren. Tijdens de boottocht word je ook nog eens lekker verwend met drankjes!

Oosterkerkstraat 18 Leiden         T: 31 71 750 31 84     www.bizonbikecompany.nl

Leiden by boat

Er zijn tal van kanaaltjes in Leiden en dus is dit de perfecte manier om meer over deze stad te weten te komen.

Pieterskwartier

De idyllische en smalle straatjes rondom de Pieterskerk noemt men ook wel het “Quartier Latin” van Leiden. In deze steegjes vind je leuke winkeltjes, delicatessenzaken, gezellige eethuizen en restaurants, beauty- en kapsalons. Het Pieterskwartier wordt al eeuwen bevolkt door kunstenaars en studenten en dat is nu ook nog steeds zo. Het centrum van de universiteit, het Academiegebouw is aan het Rapenburg gevestigd en bevindt zich in het historische Pieterskwartier.

Pieterskerk

Je kan deze 12e eeuwse oudste kerk (900 jaar) in het hartje van Leiden bezoeken tenzij er evenementen voor het publiek gepland zijn. Origineel dat je via het Pieterskerkcafé binnenkomt en zo meteen kan genieten van een heerlijke lunch, cappuccino of een bijzonder biertje.

pieterskerk leiden

Zo oud al en toch nog zo mooi!

Brouwerij Pronck

Hou je van een eerlijk biertje? Dan is dit the placet to be! Jonge, innovatieve en ambitieuze brouwers zijn in november 2014 samen aan de slag gegaan en kennen een overweldigend succes. Ze zijn gehuisvest in een schakelhuis dat 30 jaar lang heeft leeggestaan. Er wordt momenteel 3000 liter bier per maand gebrouwen en dat met pure ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Je vindt de bieren in de betere horeca- en speciaalzaken, verspreid in de stad. Zelf genoot ik van zo een rondleiding. De brouwer vertelde over de ingrediënten, het ambachtelijke brouwproces en een uitgebreide proeverij maakte het geheel tot een heerlijke ervaring. De funky aroma’s van het lekkere bier krijg je door de ingrediënten die zorgvuldig gekozen en gemengd worden. Mijn zintuigen raakten echt helemaal geprikkeld en ik heb echt genoten van dit (h)eerlijke brouwersgeweld!

Langegracht 70d     T: +31 6 22 44 38 14     www.brouwerijpronck.nl

brouwerij pronck Leiden

Brouwerij Pronck in Leiden.

Molens in de stad

Kom kijken naar het Molenmuseum de Valk . Deze molen dateert uit 1743 en je kan er een kijkje in nemen. Je ziet de wieken van deze molen regelmatig draaien en vanaf de stelling heb je een uitzicht over Leiden.

2e Binnenvestgracht 1     T: +31 71 516 53 53     www.molenmuseumdevalk.nl

Musea in de stad

In Leiden vind je 13 prachtige musea op loopafstand van elkaar. Vaak zijn er ook workshops of boeiende exposities.

Rijksmuseum Boerhaave: dit museum werd in 2017 helemaal vernieuwd en laat je kennis maken met de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis. Je maakt er kennis met een collectie van vijf eeuwen onderzoek en innovatie en het bezoek is geschikt voor alle leeftijden die een kijkje willen nemen in de intrigerende wereld van de wetenschap.

Lange Sint Agnietenstraat 10     T: + 31 71 751 99 99     www.rijksmuseumboerhaave.nl

rijksmuseum boerhaave leiden

Interessant wetenschap jou wel? Ga dan zeker eens naar dit mooie museum kijken!

– Museum De Lakenhal: Wegens restauratie is dit museum momenteel gesloten tot voorjaar 2019. Het is een museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden.

Oude Singel 32     T: +31 71 516 53 60     www.lakenhal.nl

 

-Naturalis Biodiversity Center: wordt helemaal vernieuwd en gaat midden 2019 opnieuw open.

Pesthuislaan 7     T: +31 71 751 96 00     www.naturalis.nl

naturalis biodiversity center leiden

Ik ben alvast benieuwd!

– Corpus “reis door de mens”: In 55 minuten tijd maak je hier een spectaculaire “reis door de mens”. Geloof me, dat is echt uniek want ik ben een kijkje gaan nemen en heb geleerd hoe het lichaam in elkaar zit en onthield ook: wat kan ik doen om het gezond te houden? Ik vond het super om begeleid te worden door een audiotour en zo de indruk te krijgen dat ik doorheen mijn eigen lichaam liep. Ik vertrok bij de knie en aan het einde van deze spannende reis kwam ik bij de hersenen weer naar buiten. Je kan deze tour doen samen in groep van maximaal 16 personen en de audio is beschikbaar in acht talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch en Chinees). Je stapt in het lichaam binnen en volgt de weg die een broodje kaas aflegt. Zo wandel je bijvoorbeeld op de smaakpapillen van de tong rond! Wist je dat we in de loop van ons leven twaalf jaar praten? Je krijgt 3D-filmpjes te zien en je stoel schiet in beweging zodat het voelt alsof je doorheen het lichaam gekatapulteerd wordt

Nadien kan je op je eigen ritme nog het interactieve deel van “mijn corpus” vervolgen. Voor zo een bezoek mag je dan gemiddeld toch wel 2 ½ uur tijd plannen. Er zijn leuke testjes, uitdagende games en nadien ben je een schat aan informatie over het menselijk lichaam rijker. Misschien heb je nadien wel erg trek gekregen in iets lekker. Geen nood, keuze genoeg want CORPUS heeft twee horecagelegenheden met lekkere broodjes, verse vruchtensapjes en natuurlijk verantwoorde tussendoortjes. Op het gelijkvloers vind je in de shop ook nog eens leuke gadgets en interessante boeken die je nog meer leren over het menselijk lichaam.

Na deze reis doorheen CORPUS onthou ik het motto: veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven!

Willem Einthovenstraat 1     T: +31 71 751 02 00     www.corpusexperience.nl

corpus museum leiden

Het Corpus museum in Leiden. Interessant voor jong en oud.

-Rijksmuseum van Oudheden: Archeologische rijkdommen en integrerende cultuur van de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken, het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland zijn hier te bewonderen. Ontdek rijk beschilderde mummiekisten en bewonder eeuwenoude sieraden. Weet je dat je hier zelfs een kijkje kan nemen in een échte Egyptische tempel? Dit museum is ook leuk voor kinderen want zij kunnen er op speurtocht gaan met de kinderboekenheld Dummie de Mummie.

In het museum zijn vaste tentoonstellingen maar er worden ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Verder worden voor een breed publiek van alle leeftijden het hele jaar door ook activiteiten in het museum georganiseerd. Dat kan variëren van talloze lezingen tot kinderactiviteiten en diverse muziekuitvoeringen.

Rapenburg 28     T: +31 71 516 31 63     www.rmo.nl

 

-Museum Volkenkunde: Hier ontdek je hoe we ondanks onze verschillen toch eigenlijk ook wel heel erg gelijk zijn. Dit museum over mensen is gevestigd in een monumentaal pand aan de Singel, dat ligt op 5 minuten wandelen van het station Leiden Centraal. Er zijn wisselende exposities maar er is ook een vaste tentoonstelling uit acht cultuurgebieden. Ben je nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is, dan is dit echt een aanrader!

Steenstraat 1     T: +31 88 004 28 00     www.volkenkunde.nl

museum volkenkunde leiden

Leer de culturen van onze medemens beter kennen in het Museum Volkenkunde in Leiden.

-Japanmuseum Sieboldhuis: Je vindt in dit historisch Hollands huis aan het Rapenburg honderden mooie schatten uit Japan. Ze werden tussen 1823 en 1829 verzameld door de Beierse arts Philipp Franz von Siebold, die dit huis bewoonde. Je vindt een vaste collectie in het museum maar ook tijdelijke tentoonstellingen over de meest uiteenlopende Japanse onderwerpen.

Rapenburg 19             T: +31 51 255 39

 

-Hortus Botanicus: Hou je van bloemen en planten, dan kan je hier beslist je hart ophalen. De oudste botanische tuin van Nederland is de ideale plek voor een rustgevende wandeling met tropische orchideeën, vleesetende planten en eeuwenoude verzamelde collecties. Hortus organiseert heel wat activiteiten zoals wandelingen, workshops en ook voor kinderen is er regelmatig van alles te doen.

Rapenburg 73     T: +31 71 527 51 44     www.hortusleiden.nl

hortus botanicus leiden

Hier kan je alvast wat inspiratie op doen voor jouw eigen tuintje!

Muziek en theater:

Ook ’s avonds heeft Leiden heel wat te bieden! Een afwisselende programmering vind je in de Leidse theaters met muziek, toneel, musical, dans, cabaret en film.

-Theater Ins Blau: Je ontdekt hier een gevarieerde programmering met toneel, dans, jeugdtheater, muziek en nog veel meer. Er is ook plek voor amateurgezelschappen, workshops en congressen.

Haagweg 6     +31 71 514 46 14     www.theaterinsblau.nl

 

-De leidse Schouwburg: De Leidse Schouwburg is de oudste schouwburg van Nederland. Je vindt er een theaterzaal met podium en er zijn ook nog drie andere comfortabele ruimtes voor uiteenlopende doeleinden. . De schouwburg die gevestigd is in het historische centrum van Leiden, ontvangt kleine en grote gezelschappen en er hebben alle soorten evenementen plaats.

Leidse Schouwburg: Oude Vest 43     Stadsgehoorzaal: Breestraat 60

leidse schouwburg

In dit mooie gebouw kunnen alle cultuurliefhebbers terecht.

Leiden: universiteitsstad:

De universiteit werd in 1575 opgericht, heeft zeven faculteiten en is gevestigd in Leiden en in Den Haag. Het motto van de universiteit is: Praesidium Libertatis – Bolwerk van Vrijheid. Elk jaar studeren er aan deze universiteit zo een 7000 studenten af.

Rapenburg 70

Speciaalzaken / Conceptstores

-Kleedvermaak: Hier koop en verkoop je moderne en unieke kwaliteitsvolle tweedehandskleding. Hou je van vintage en retro design? Deze lokale ondernemers hebben echt unieke spulletjes in huis. Een bezoekje meer dan waard!

Gangetje 4     T: +316 20 19 01 75     www.kleedvermaak.nl

leiden kleedvermaak

Shopaholics komen in Leiden zeker aan hun trekken in deze unieke tweedehandszaak.

-Kaasspeciaalzaak De Fransoos: Hier koop je ondermeer boerenkaas uit de streek. Boerenkaas is in tegenstelling tot fabriekskaas niet gepasteuriseerd en daardoor blijft de lekkere smaak behouden. En of je dat proeft! Neem de kaas mee naar huis en laat hem gratis vacuüm verpakken.

Je vindt hier ook alles van & met aardbeien. Ik proefde een heerlijk frisse aardbeien secco, een zoete mousserende aardbeienwijn. Met enkele lekkere stukjes kaas uit eigen streek erbij genoot ik van deze heerlijke smaaksensatie van één van de producten van De zeute aardbei.

Doezastraat 8     T: +31 71 512 52 56     www.defransoos.nl

de fransoos leiden kaas

Er is geen betere plek om kaas uit te proberen dan in ‘De Fransoos’ in Leiden.

Trasj & Tea Boho shop: Hier kom je echt tot rust terwijl je geniet van een potje biologische thee speciaal geselecteerd vanwege hun bijzondere smaak en eigenschappen. Zelf genoot ik in hun Tea Corner, een leuk hoekje aan het raam in de winkel met een paar vintage tafeltjes en stoeltjes van een fruitige thee geserveerd in supermooie tasjes (echt uit mijn oma’s kast geplukt!)

Je vindt hier verder ook vintage meubels, fairtrade woonaccessoires en handgemaakte sieraden en tassen. Het uitzicht over de gracht en een oud bruggetje maken dit tot de meest knusse plek van Leiden. Hun spulletjes zijn ook nog eens milieu- en diervriendelijk geproduceerd, handgemaakt en fairtrade (of op zijn minst verantwoord). Plactic spul ga je hier dus echt niet vinden!

Hou je ook van turquoise boho kussens? Dan is dit beslist een aanrader!

Hooglandse Kerksteeg 12     T: +31 6 17 45 60 66     www.trasjandtea.nl

trasj and tea leiden speciaalzaak

Trasj and tea heeft een prachtig interieur, vind je ook niet?

-Wonderful Nature: Deze verWONDERwinkel met natuurlijke woonaccesoires zit boordevol originele creaties! Je ontdekt er vlinders, fossielen, glaswerk, opgezette dieren en nog zoveel meer! De dieren die je hier koopt komen uit dierenparken en worden zelf geprepareerd. De milieukeuringsdienst kijkt na of alles hierbij op zorgzame wijze verloopt. De wereld is hun inspiratie, dat is overduidelijk. Wil je je huis kleurrijker maken of ben je op zoek naar een leuk cadeautje dan is Wonderful Nature echt een aanrader. Zelf heb ik een prachtige leeuw op het oog, gestorven in een Franse dierentuin. Hij kost wel 29 000 euro… maar dat is zo een stoere bink toch wel waard!

Breestraat 114 C     T: + 317 362 68 87     www.wonderfulnature.nl

wonderful nature leiden

Wonderful Nature is één van de mooiste zaken in Leiden als je het mij vraagt!

Overnachten in Leiden

Boutique hotel Ex Libris is zeer centraal gelegen in de Kloksteeg, in het hart van de historische Pieterswijk. Dit knusse hotelletje ligt vlakbij tal van musea en andere bezienswaardigheden. Zelf heb ik daar een bijzonder fijne nacht gehad, het bed was gewoon zaaaaaaaalig! Weet je dat elke kamer daar een gezellig haardvuur heeft dat in een mum van tijd de kamer opwarmt met haar sfeervolle vlammen? Eigenlijk wou ik gewoon mijn bed niet uit… Tot ik dan doorzakte naar het het heerlijke ontbijt! Wat een verwennerij! Alles wordt vers en erg zorgzaam bereid door de eigenares. Het ontbijt is echt een brunch want je degusteert het als voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Op de achtergrond hoor je zachtjes klassieke muziek. De sfeer was hier echt gastvrij en ongedwongen. De gastvrouw draagt je valies naar boven bij aankomst en dat is echt een opsteker, want de trap is best steil. Nu ja in zo een mooi nostalgisch gebouw kon ook geen lift meer gepropt worden!

De faciliteiten in de vijf kamers van het hotel zijn zeer uitgebreid: nespresso-apparaat, thee, een wijnkoelkast voor wie dat wil, airco, chocolade op de kamer, regendouche, een kluisje..

Ex Libris Boutique Hotel     Kloksteeg 4 Leiden     op 1,1 km vanaf treinstation Leiden Centraal

ex libris boutique hotel leiden

Het is héérlijk slapen in deze bedden!

ontbijt ex libris leiden

En het ontbijt is hier ook superlekker!

Eten en drinken:

Zelf lunchte ik bij Waag. Onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw kies je uit een uitgebreide menukaart met lekkere verse producten. Je kan in Waag Leiden voor zowel lunch als diner terecht en je vindt Waag in het hartje van Leiden, het is het beste te bereiken per fiets of te voet. Men houdt rekening met persoonlijke wensen: je kan vegetarisch, veganistisch eten en men houdt rekening met allergieën.

Aalmarkt 21     T: +31 71 740 03 00     www.waagleiden.nl

 

Bij Italian bar-bistro City Hall at ik ’s avonds een heerlijke pizza. Deze Italiaanse bistro ontdekte ik middenin het historische centrum van Leiden. Hij is gevestigd in een deel van het eeuwenoude monumentale Stadhuis, een unieke locatie dus. De sfeer in deze Italiaanse bar-bistro is supergezellig! Je zit tussen olijfgroene betegelde pilaren, er is een grote open keuken en een zeven meter hoge kast vol Italiaanse producten. Kiezen uit de menukaart is een hele opgave!

Stadhuisplein 3     T: +31 71 514 40 55     www.restaurantcityhall.nl

 

Bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiderdorp kan je heerlijk lunchen en dineren in een hippe en relaxte ambiance. Je proeft er welke (h)eerlijke producten de streek te bieden heeft. In deze oase van rust nèt buiten Leiden word je op en top verwend! De industriële look & feel van het pand zorgen ervoor dat je alle gevoel voor tijd vergeet!

Er is ook een grote tuin waar het heerlijk relaxen is. In Brasserie Meelfabriek Zijstroom zijn er ook sfeervolle zalen die heel geschikt zijn voor uiteenlopende mogelijkheden. Zelf genoot ik van de relaxte sfeer van het Tuinhuisje achterin de tuin. Er is ook een gezellige bijkeuken, een stoere kookstudio of een intieme Meelzolder.

Zoek je een zalig plekje om te onthaasten dan kan ik dit echt wel aanraden!

Brasserie Meelfabriek Zijlstroom     Zijldijk 28, 2352 AB Leiderdorp     T: +3171 542 5 580     www.zijlstroom.nl

brasserie meelfabriek zijlstroom

Lekker eten in een gezellig zaakje? Brasserie Meelfabriek Zijlstroom zorgt voor beiden!

Andere bezienswaardigheden

Plan je een langere vakantie dan is er in de omgeving ook heel wat te beleven. Je vindt de badplaatsen Noordwijk en Katwijk op nog geen tien kilometer afstand. De zomer, de lente maar ook de herfst kunnen het ideale seizoen zijn om een fietstochtje te maken vanuit Leiden.

In het voorjaar kan je opteren voor een bezoekje aan Keukenhof om de zee van tulpen te zien en te ruiken!

In de loop van het jaar zijn er ook nog verschillende evenementen en festivals. In februari vindt het Leids Cabaret Festival plaats. Hier kunnen jonge talenten hun ding doen. Tijdens Pinksteren vinden de Hofjesconcerten plaats en in juli trekt het gratis popfestival Werfpop veel bezoekers naar de Leidse Hout voor spetterende optredens. Heel sfeervol zijn de Winter Wonder Weken waar je op de ijsbaan kan schaatsen en de kerstmarkt op de gracht van de nieuwe Rijn één en al gezelligheid is.

Natuurlijk kan je met de trein vanuit Leiden nog heel wat leuke uitstappen plannen! Wat denk je van: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Delft… Laat je maar helemaal gaan!

molens leiden nederland

Leiden is Nederland op z’n best!

Praktische tips

 • Zoek je graag digitaal je weg door leiden? Leiden.nl
 • VVV Leiden Stationsweg 26     T: +31 71 516 60 00     E: info@vvvleiden.nl
 • Erfgoedleiden.nl helpt je om meer over het verleden van Leiden te ontdekken.

Wist je dat?

 • De Leidse schouwburg is het oudste van Nederland, hij werd in 1705 gebouwd.
 • In Leiden kan je op drie plaatsen naar de bioscoop gaan. Het Trianon Theater is een klassieke bioscoop met drie zalen. Het Lido is een moderne bioscoop met vijf filmzalen en het intieme Kijkhuis bied je ook nog een gezellig filmcafé met speciale bieren – www.bioscopenleiden.nl
 • Leiden wordt ook wel de sleutelstad genoemd en dat is te danken aan de Pieterskerk omdat Petrus met zijn twee sleutels de hemeldeur bewaakt de schutspatroon van deze hoofdkerk was en ook de beschermheilige van Leiden.
 • De historische binnenstad Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels.
 • De Haarlemmerstraat in Leiden is de langste winkelstraat van Nederland en je vindt er alle landelijke ketens.
 • Op zondag zijn er meer dan 120 winkels open en is er een wekelijkse markt op de Vismarkt/Botermarkt.
 • Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ontwikkelde een vaccin dat met succes werd ingezet tijdens de Ebola-epidemie in West-Afrika in 2014 en 2015.
 • Hoewel alle Leidse kaas komijnekaas is, is het omgekeerde niet het geval. Er bestaat bijvoorbeeld ook Goudse komijnekaas. Als je daar wilt uit wijs geraken dan kan je echt best een bezoek plannen naar Leiden!
Leiden Nederland samenwerking

Leiden wacht alvast vol ongeduld op jouw komst!

Dit artikel kwam er in samenwerking met de toeristische dienst van de stad Leiden.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (6 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam