28 juni, 2016

Leiden Nederland

We waren de vorige avond nog feest gaan vieren in Leiden en vandaag zouden we terug naar de universiteitsstad gaan! Na een lekker ontbijtje, en een beetje uit te rusten van het uitgaan, trokken we beiden terug naar het busstation. Net voor we aankwamen raasde onze bus ervandoor en moesten we nog een kwartiertje langer wachten op de volgende bus. "Gadverdamme!" schreeuwde ik in mijn best Nederlandse accent.

Enkele van de drijvende terrasjes in Leiden.

Enkele van de drijvende terrasjes in Leiden.

Universiteitsstad Leiden

Een klein uurtje later kwamen we aan in Leiden. Dit keer mét daglicht!

Ik had nog niet erg veel van de schattige universiteitsstad gezien, want het echte centrum was nog wel een goeie tien minuten lopen.
Vooraleer ik de historische gebouwen zelf maar mocht bezichtigen, trok Stephanie me al mee binnen naar de Pull&Bear. SHOPPEEEEEEEEEN!
Met tweeëntwintig zakken liepen we naar buiten! Nee, grapje. Eentje elk was al meer dan voldoende.

Stephanie loodste me door de kleine straatjes en steegjes naar het centrum en ik leek wel geluk te hebben. Vandaag was er ook een of ander volksfeest in Leiden! De verkeersvrije straten naast de grachten liepen boordevol locals en dagjestoeristen. Naast rommelmarkten waren ook vrijwel alle winkels open en kon je enkele Hollande specialiteiten uitproberen uit leuke kraampjes.

We doorkruisten het hele centrum voor we onze rommelende magen met een lekker soepje tot bedaren brachten. We slurpten de lekkere tomaat-aubergine soep op op een drijvend terras. Naast ons zagen we honderden bootjes en sloepen voorbij drijven, duidelijk genietend van het heerlijke weer.
Stephanie vertelde me dat er overal in Nederland, en België, een grote onweersbui over het land trok. Behalve… In Leiden!

Het mooie leiden was niet heel erg groot en na het doorkruisen van nog heel wat meer steegjes en wegen, besloten we om naar huis te gaan. Maar eerst natuurlijk nog een dessertje…
De befaamde Nederlandse stroopwafel werd overal aangeboden, maar vaak tegen héél dure prijzen… In plaats daarvan kocht Stephanie, gierige Nederlandse… (grapje!) de kruimels van de koekjes. Voor maar vijftig cent per zakje kon je inderdaad niet klagen met deze lekkernij!

Vlakbij het station van Leiden gingen we snel nog even de Jumbo binnen waar we, lui als we zijn, enkele kant-en-klare maaltijden kochten.

Het was alweer mijn laatste nacht hier! Maar gelukkig zou ik Stephanie het volgende weekend al terug zien! Maar eerst… Den Haag!

Enkele van de mooie gebouwen in Leiden.

Enkele van de mooie gebouwen in Leiden.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!